Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ gaiss varētu sasilt līdz +20 grādiem

© f64

Šonedēļ Latvijā jau pakāpeniski kļuva siltāk, brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā kļūs vēl siltāk, tomēr, kā jau tas mēdz būt pavasara periodā, siltums mūsu reģionā nesaglabāsies ilgi (lai gan daudzviet Latvijā sāks ziedēt ievas) – jau otrdien pēcpusdienā no rietumiem Latviju sāks šķērsot tā sauktā aukstā atmosfēras fronte, aiz kuras ieplūdīs salīdzinoši vēsākas gaisa masas, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Svētdien lietus ir gaidāms teritorijas lielākajā daļā, arī mākoņu pie debesīm būs vairāk, tādēļ gaisa temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka nekā sestdien. Nākamās nedēļas sākums nāks gandrīz ar vasarīgu siltumu – dienā termometra stabiņš pakāpsies pat virs +20 grādu atzīmes. Tomēr, kā jau minēts iepriekš, otrdien pēcpusdienā no rietumiem Latviju sāks šķērsot aukstā atmosfēras fronte, nesot lietu, un dažviet iespējams arī vasarīgs pērkona negaiss. Līs arī trešdien, bet nedēļas otrajā pusē atmosfēras fronte jau būs atkāpusies uz austrumiem – tai līdzi arī siltums un lietus mākoņi – gaidāms sauss laiks, bet gaiss būs līdzīgi silts kā šīs nedēļas sākumā.

Pašreiz LVĢMC rīcībā esošā informācija liecina par to, ka svētku brīvdienās maija sākumā Latvijā valdīs nepastāvīgi laika apstākļi, gaidāms lietus, arī gaisa temperatūra būs zemāka - maza varbūtība, ka termometra stabiņš varētu sasniegt +20 grādu atzīmi.