Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Policija uzskata: Zālīte nav nogalināta

© f64

Jau pirms nedēļas Sarkandaugavā, ostas teritorijā atrasts bijušās Latvijas Māsu asociācijas vadītājas Jolantas Zālītes līķis. Pagaidām vēl nav saņemts tiesu ekspertīzes slēdziens, taču sākotnējā informācija liecina, ka J. Zālīte nav nogalināta, Neatkarīgajai pastāstīja Valsts policijā.

Informāciju par J. Zālītes mirstīgo atlieku atrašanu Valsts policija saņēma jau pirms nedēļas, jo ostas policijas darbinieki ostas teritorijā atrada sievietes līķi. Tas bija izskalots Daugavas krastā Sarkandaugavā. Veicot atpazīšanas darbu, noskaidrojās, ka šī sieviete ir bezvēsts pazudusī J. Zālīte. Viņa pazuda 3. februāra vakarā, braucot mājās no darba. Neatkarīgā rakstīja, ka pēdējais cilvēks, kurš J. Zālīti redzēja dzīvu, bija viņas kolēģe no Māsu asociācijas, kura apliecināja, ka kolēģe tovakar palikusi gaidīt trolejbusu, lai dotos mājup, Purvciemu. Liecinieki arī apliecināja, ka trolejbusā sieviete arī braukusi, jo runājusi tajā laikā pa telefonu ar draudzeni. Policija uzklausīja visus iespējamos lieciniekus, kuru gan nebija daudz, un neatklāja nekādus pavedienus, kuri uzvedinātu J. Zālītes atrašanas virzienā. Daudzi cilvēki pieļāva, ka viņai noticis uzbrukums pēc tam, kad viņa atstājusi netālu no mājām esošo lielveikalu. Policija lietu izmeklēja trijos virzienos: J. Zālīte varētu būt cietusi no noziedzīga nodarījuma, pazudusi pēc savas vēlēšanās vai arī – varētu būt noticis nelaimes gadījums vai izdarīta pašnāvība. No pašreizējām policijas sniegtajām atbildēm izriet, ka visticamākā versija ir nelaimes gadījums, kura rezultātā sieviete noslīkusi. Policija nenoliedz, ka izmeklēšanas pavedieni vienā mirklī pārtrūkuši, lai tagad izskaidrotu, kas noticis, kā J. Zālīte nonākusi pie Daugavas un kā sievietes mirstīgās atliekas nokļuvušas, precīzāk izskalotas krastā Sarkandaugavā, Uriekstes ielas rajonā, kas ir lielākoties industriāla teritorija.

Ekspertīzē noteiks nāves cēloni, saka Valsts policijas speciālists Dairis Anučins. Taču tas tiks publiskots tikai tad, kad būs oficiāls slēdziens. Sākotnējā informācija, ko ieguvuši izmeklētāji liecina, ka nav vardarbīgas nāves pazīmju. Tādēļ policija vismaz pašlaik uzskata, ka noticis nelaimes gadījums. D. Anučins gan nenoliedza, ka arī ekspertīzē var atklāties arī cita informācija. Atzinums gaidāms ne ātrāk kā pēc pāris nedēļām.

Atvadīšanās no J. Zālītes notiks sestdien Rīgas Meža kapos ģimenes un tuvāko cilvēku lokā.