Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

ACULIECINIEKS: Jēkabpils centrs - atkritumu izgāztuve? [papildināts]

© twitter; ekrānšāviņš;@laassla

Kā mikroblogošanas vietnē twitter ziņo aculiecinieki, Jēkabpilī, pie Jaunās ielas garāmgājējiem paveras nepavisam tīkams skats. Ceļa malā ir samestas pudeles, saplēsti stikli, kā arī liela kaudze ar sadzīves atkritumiem.

Jāpiezīmē, ka šāda aina paveras pašā Jēkabpils centrā, apmēram divsimts metrus no pilsētas pašvaldības un ikdienā pa Jauno ielu staigā ievērojams skaits pilsētnieku un Jēkabpils viesu.

Jēkabpils pilsētas pašvaldības Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs atklāja, ka pilsētas iedzīvotāji šad un tad mēdz mest atkritumus tam neparedzētās vietās, kā arī apsolīja šo vietu sakopt: "Diemžēl pilsētā ir novēroti atsevišķi gadījumi, kad iedzīvotāji met atkritumus tam neatbilstošās vietās. Šobrīd atbildīgie speciālisti skaidro situācijas detaļas. Šī vieta noteikti tiks sakārtota."

Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedriskās kārtības uzraudzības sektora inspektore Inga Ostrovska: "2015.gada 10.martā zemes gabala Jaunā iela 39, Jēkabpilī īpašniekam tika nosūtīta vēstule ar lūgumu sakopt zemes gabalu, kurā izveidotas vairākas atkritumu kaudzes. 2015.gada 28.martā no īpašnieka pilnvarotās personas saņemta atbildes vēstule, kurā paskaidrots, ka īpašnieks organizēs žoga būvniecību, novēršot cilvēku pārvietošanos un atrašanos uz šī zemes gabala, kā arī atkritumu izmešanu. Žoga izbūves darbos, kuru ietvaros tiks uzstādīts būvgružu konteiners un sakopta zemes gabala teritorija, plānots pabeigt līdz 2015.gada 1.maijam.”