Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bijusī iekšlietu ministre: Gausa miljons eiro alga ir ņirgāšanās par valsti

© f64

Bijusī Saeimas deputāte un iekšlietu ministre Linda Abu Meri sociālajā tīklā twitter komentē nesen izskanējušo ziņu par to, ka "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss pagājušajā gadā par darbu uzņēmumā saņēmis 935 225 eiro. Pērn M. Gausa atalgojums būtiski pieaudzis, salīdzinot ar 2013.gadu, kad viņš atalgojumā saņēma 637 295 eiro. Gadu iepriekš Gausa atalgojums bija vēl mazāks - 385 152 eiro.

Linda Abu Meri ‏@lindabumeri šo faktu uzskata par absurdu.

"SM apgalvo ka @airBaltic Gausa miljons euro alga ir adekvāta. Manuprāt, ņirgāšanās par LV, ierēdņiem, klientiem un AirBaltic darbiniekiem," tā pauž bijusī politiķe.

Jāatgādina, ka Satiksmes ministrija šodien ir masu medijiem atzinusi - Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" valdes priekšsēdētāja Martina Gausa atlīdzība ir adekvāta un tieši proporcionāla izvirzītajiem finanšu, stratēģiskajiem un operatīvās darbības mērķiem.

Kā uzsver ministrijā, pēc tam, kad 2011.gadā "airBaltic" cieta "dramatiskus zaudējumus", kas pārsniedza vairāk nekā 100 miljonus eiro tīrajos zaudējumos, aviokompānijā darbu sākusi jauna vadības komanda Gausa vadībā un tika ieviesta "pilnīgi citāda, uz rezultātu orientēta atlīdzības sistēma".

Gausa komandai esot uzticēts īstenot vispusīgu aviokompānijas restrukturizācijas plānu, kas tiek veiksmīgi pabeigts. Tā rezultātā aviokompānija jau 2013.gadu pabeidza ar tīro peļņu, bet pērn sasniedza rekordlabus finanšu rādītājus - tīrā peļņa pārsniedza deviņus miljonus eiro. Šajā kontekstā aviokompānijas vadības atlīdzība esot adekvāta un tieši proporcionāla izvirzītajiem finanšu, stratēģiskajiem un operatīvās darbības mērķiem.

Restrukturizācijas rezultātā "airBaltic" turpinot piedāvāt arvien jaunus galamērķus un nesen ieguvusi balvu kā punktuālākā aviokompānija pasaulē.