Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šodien speciālo uzdevumu vienībā notiks iestājpārbaudījumi

© tukums.pilseta24.lv

Nacionālo bruņoto spēku Speciālo uzdevumu vienībā šodien notiks kaujinieku pamata apmācības kursa iestājpārbaudījumi, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā.

Iestājpārbaudījumi notiks arī svētdien, 9. un 10.maijā, 4. un 5.jūlijā, 25. un 26.jūlijā, 8. un 9.augustā, 29. un 30.augustā, 19. un 20.septembrī, kā arī 10. un 11.oktobrī.

Lai piedalītos iestājpārbaudījumos, nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 67840717 vai 26151270 vai rakstot uz e-pasta adresi "dienests.suv@mil.lv".

Kā pamatprasības kandidātiem izvirzītas Latvijas pilsonība, valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī, veselības kapacitāte atbilstoši vienības prasībām. Kandidātiem vēlama vidējā speciālā vai augstākā izglītība. Kandidātiem noteikts arī vecuma ierobežojums - dienestam kaujas un kaujas atbalsta komandā var pieteikties līdz 35 gadu vecumam.

Kandidātiem, kuri vēlas dienēt kaujas vai kaujas atbalsta komandā, iestājpārbaudījumos jāspēj atspiesties balstā guļus 60 reizes divās minūtēs, veikt ķermeņa augšdaļas pacelšanu 60 reizes divās minūtēs, 14 reizes pievilkties pie stieņa. Tāpat kandidātiem jāspēj nopeldēt 1500 metrus 50 minūtēs, noskriet 10 kilometru krosu 50 minūtēs un veikt 20 kilometru pārgājienu trīs stundās un 20 minūtēs. Šīs gan ir minimālās fiziskās sagatavotības prasības.

Iestājpārbaudījumos vērtēs arī kandidāta psiholoģisko atbilstību vienības prasībām.

Pēc sekmīgas iestājpārbaudījumu nokārtošanas un pirmās atlases izturēšanas kandidātiem, kuri iepriekš nav dienējuši, pirms iekļaušanas Speciālo uzdevumu vienības mācību komandā vispirms būs jāapgūst karavīra pamatapmācības kurss Kājnieku skolā Alūksnē.

Mācību komandā notiks apmācības pirms atlases posma. Savukārt atlases posmu izturējušajiem sekos vēl vairāki apmācības posmi kaujinieka kvalifikācijas iegūšanai kādā no izvēlētajām speciālistēm.

Tikai pēc apmācību pabeigšanas karavīri pilnvērtīgi integrējas Speciālo uzdevumu vienības kaujas un kaujas atbalsta komandā un ir spējīgi veikt augstas intensitātes un sarežģītības pakāpes uzdevumus speciālo operāciju laikā.