Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Prokuratūra: Saeimai nebija pamata dot atļauju kriminālvajāšanas sākšanai pret Liepiņu

© f64

Saeimai nebija likumīga pamata lemt par atļaujas došanu kriminālvajāšanas sākšanai pret deputātu Daini Liepiņu (LRA), norāda prokuratūra.

Saeimas deputātam Liepiņam uz jautājumu, vai Saeimai bija jādod atļauja viņa kriminālvajāšanas sākšanai, tika izskaidrots, ka laikā, kad prokurors pieņēma lēmumu par viņa kriminālvajāšanas sākšanu, viņš nebija Saeimas deputāts un parlamenta piekrišana nebija vajadzīga, aģentūrai LETA apliecināja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Brīdī, kad tika apstiprinātas viņa kā Saeimas deputāta pilnvaras un viņš ieguva Saeimas deputāta imunitāti, kriminālprocess viņa apsūdzībā jau bija nodots iztiesāšanai tiesā. Līdz ar to Saeimai nav likumīga pamata lemt par atļaujas sniegšanu kriminālvajāšanas sākšanai, jo tas ir jau Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā noticis fakts, norādīja Eiduka.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāts Dainis Liepiņš (LRA) vērsīsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lai tā aicina veikt balsojumu parlamentā par to, vai lēmums par viņa izdošanu kriminālvajāšanai bija korekts.

Deputāts Mandātu komisijas locekļiem iesniegs viņa rīcībā esošos materiālus un aicinās vērtēt, vai viņus Saeimas Juridiskais birojs nav maldinājis. Deputāts uzskata, ka Saeimai nebija tiesību viņa gadījumā piemērot normu par izdošanu kriminālvajāšanai. Šādu viedokli Liepiņam esot paudis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Taujāts, vai viņa rīcības dēļ uz nedēļu nav aizkavējusies valstij nozīmīgu jautājumu skatīšana, deputāts uzsvēra, ka vēlētāji viņu ir deleģējuši pieņemt lēmumus. Politiķis ir pārliecināts, ka viņš ievēro Latvijas likumus.

Liepiņš uzskata, ka lieta, kurā pret viņu ir sākta kriminālvajāšana, ir politiska un atbildīgā prokurore vilcinot attiecīgās lietas izskatīšanu.

Saeimas sēdē šodien tika izsludināts pārtraukums uz nedēļu, jo deputāts Liepiņš vairākkārtīgi atteicās pamest Saeimas sēžu zāli.

Iepriekš Saeima ir lēmusi par atļauju izdot deputātu Liepiņu kriminālvajāšanai. Kriminālvajāšanā izdotajiem Saeimas deputātiem ir liegts piedalīties Saeimas un komisiju sēdēs.

Liepiņš ir apsūdzēts par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonas deklarācijā.