Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Atjaunos ugunsgrēkā cietušo Imanta Ziedoņa klētiņu

© F64

Iemesli, kādēļ 7.aprīļa vakarā, Imanta Ziedoņa vasaras mājas klētī, Murjāņos izcēlies ugunsgrēks, joprojām tiek noskaidroti, strādājot kopā ar policijas un apdrošināšanas ekspertiem, ziņo fonds "Viegli". Arī ugunsgrēka zaudējumu aplēses vēl tiek precizētas. Līdz ko noslēgsies izmeklēšanas pierādījumu fiksēšana, teritorija tiks sakopta un turpināsies gatavošanās muzeja vasaras sezonai.

Par laimi klētī netika glabātas Imanta Ziedoņa piemiņas lietas un ziemas periodā tajā atradās vien darbarīki un saimniecības priekšmeti. Klēts bijusi nozīmīga vieta Imanta Ziedoņa muzeja kompleksā - vasaras periodā tā kalpojusi par dažādu semināru un skaņu ierakstu telpu. Tajā ierakstīti arī abi Imanta Ziedoņa fonda “Viegli" mūzikas albumi ar dzejnieka vārdiem.

"Meklēsim iespējas, kā atjaunot klēti autentiskā veidā, gan izmantojot klēts saglabājušos daļu, gan papildinot to ar kādiem līdzvērtīgiem materiāliem. Priecāsimies par visiem, kuri aiz pārliecības gatavi investēt Imanta Ziedoņa muzeja veidošanā un uzturēšanā," stāsta valdes priekšsēdētājs Ants Grende.

Par finansējuma piesaisti klēts atjaunošanai lemšot līdz ko tiks pabeigti svarīgākie teritorijas sakopšanas darbi. Imanta Ziedoņa fondam "Viegli" ir sabiedriska labuma organizācijas statuss- līdz šim Imanta Ziedoņa muzejā ieguldīti gan no koncertdarbības un disku pārdošanas gūtie ienākumi, nomainot klēts jumtu 2012.gada pavasarī, gan ziedojumi, kas izlietoti muzeja kompleksa atbalsta ēkas būvniecībā 2014.gadā.

Paralēli muzeja sakopšanas darbiem, Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" organizē apbalvojumu "Laiks Ziedonim", kas iedibināts, lai atbalstītu un cildinātu izcilību jaunradē Imantam Ziedonim tuvajās jomās. 

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" dibināts 2010.gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam - dzejniekam Imantam Ziedonim tuvu misiju: "Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties". Fonda mērķis ir atbalstīt un veicināt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas idejas un, veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu.