Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Apledojuma veidošanās uz Latvijas ceļiem nav konstatēta

© f64

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanas apstākļi pa valsts autoceļiem ir apmierinoši, apledojuma veidošanas nav konstatēta. Valsts centrālajā un rietumu daļā nedaudz līst, atsevišķos rajonos Vidzemē slapjš sniegs. Gaisa temperatūra no – 1ºC līdz +6ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā daudzviet gaidāms ilgstošs lietus.

Lietainā laikā ir apgrūtināta redzamība un pasliktinās transportlīdzekļu vadāmība. Īpaši jāuzmanās braucot pa sliktā tehniskā stāvoklī esošajiem ceļiem, kur atsevišķās vietās uz brauktuves veidojas peļķes, kurās iebraucot transportlīdzeklim var sākties akvaplanēšana, tāpat peļķes var slēpt kādu seguma defektu.

Informējam, ka pavasarī, kad grunts nevienmērīgi atkūst un pārmitrinās, ceļu izturība samazinās. Tas īpaši negatīvi ietekmē lauku ceļus. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu lielā daļā valsts vietējo un uz dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam. Tiek ierobežota transportlīdzekļu kopējā faktiskā masa (lielākoties 10 tonnas), un uzstādītas attiecīgās ceļa zīmes.

Valsts autoceļu saraksts ar ceļu posmiem, kuros jau ieviesti masas ierobežojumi, kā arī ceļu posmi, kuros šos ierobežojumus plānots ieviest tuvākajā laikā, ir pieejams: http://lvceli.lv/lat/celu_lietotajiem/ierobezojumi_kravas_transportam/.

Aktuālā informācija un uzziņas ir pieejamas www.lvceli.lv vai zvanot uz VAS LVC Satiksmes Informācijas centra diennakts bezmaksas tālruni 80005555.