Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Šodien atzīmē Zemes stundu

© F64

Šodien "Latvenergo" Energoefektivitātes centra "Draudzīgā sestdiena" sakrit ar Zemes stundu, kas tiek svinēta jau devīto reizi marta pēdējā sestdienā cauri visām laika joslām pasaulē. Šodien ikviens interesents bez maksas klātienē varēs uzzināt Energoefektivitātes centra speciālistu padomus elektroenerģijas efektīvākā izmantošanā.

"Zemes stunda ir ne tikai aicinājums simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā, bet tā ir arī iespēja kaut uz brīdi novērtēt elektroenerģijas būtisko nozīmi gan sadzīvē, gan arī uzņēmējdarbībā. Šī simboliskā viena stunda bez elektroenerģijas ir motivācija ikvienam cilvēkam izvērtēt savus esošos energoresursu lietošanas paradumus, kā arī sākt elektroenerģiju ikdienā lietot efektīvāk, saprātīgāk un gudrāk!", norāda Energoefektivitātes centra speciālists Andris Spīdāns.

Energoefektivitātes centra speciālisti vienmēr ir uzsvēruši, ka bez simboliskās nozīmes šīs Zemes stundas aicinājuma reālā ietekme būtu saprātīga elektrības izmantošana ik dienu. Kā norāda centra speciālisti, ikkatra elektroenerģijas lietotāja elektrības patēriņa iespējams samazināt par 10%. Vēloties panākt lielāku ietaupījumu, nepieciešams pievērst īpašu uzmanību un mazliet vairāk papildu pūļu, taču rezultāts ir tā vērts.

Lai šīs zināšanas varētu gūt katrs elektroenerģijas lietotājs, AS "Latvenergo" Energoefektivitātes centrs aicina uz "Draudzīgajām sestdienām" katra mēneša pēdējā sestdienā. Tā ir iespēja ikvienam interesentam bez maksas klātienē uzzināt noderīgus un praktiskus padomus elektroenerģijas efektīvākā un saprātīgākā izmantošanā.

Šodien ikviens interesents bez maksas klātienē varēs uzzināt Energoefektivitātes centra speciālistu padomus elektroenerģijas efektīvākā izmantošanā. Tāpat arī būs iespēja konsultēties ar AS "Sadales tīkls" speciālistiem par viedo skaitītāju uzstādīšanu, to priekšrocībām, tajā skaitā par detalizētu patēriņa informācijas pieejamību – ikstundas slodžu profilu, kas sniedz iespēju analizēt un optimizēt savu elektroenerģijas patēriņu. Papildus tiks demonstrēti dažādi risinājumimājsaimniecībām elektroenerģijas patēriņa monitoringā.

Tiks gaidītas ģimenes ar bērniem,jo mazākajiem apmeklētājiem paredzētas draudzīgas aktivitātes radošajās darbnīcās, kā arī izzinoša un vērtīga informācija par elektrodrošību – par to, cik svarīga un nepieciešama, bet reizē arī bīstama var būt elektrība.

"Draudzīgajā sestdienā" ir iespējams piedalīties divās izglītojošās ekskursijās Energoefektivitātes centra speciālistu vadībā – rīta ekskursijā no plkst. 11.00 līdz 13.00 un pēcpusdienas ekskursijā no plkst. 14.00 līdz 16.00!

Ekskursija laikā, apskatot daudzveidīgās ekspozīcijas, iegūsiet Energoefektivitātes centra speciālistu konsultācijas un ieteikumus par:

  • spuldžu izvēles kritērijiem;
  • telpu apsildes risinājumiem un energoefektivitātes paaugstināšanas iespējām;
  • sadzīves elektrotehnikas efektīvu lietošanu;
  • parametriem, kuriem jāpievērš uzmanība, iegādājoties jaunas elektroierīces;
  • garantēto nepārtraukto elektroapgādi;
  • zibens pārsprieguma aizsardzību;
  • elektrotransportu un tā uzlādes iespējām.

 Pieteikties ekskursijai var interneta vietnes www.eec.latvenergo.lv sadaļā "Pieteikt apmeklējumu". Energoefektivitātes centrs ir izvietots plašās un ērtās telpās – Jomas ielā 4, Jūrmalā, kā arī apmeklētājiem ir pieejama bezmaksas autostāvvieta un elektrotransporta uzlādes stacija ar divām bezmaksas uzlādes kontaktligzdām.