Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Pēc katastrofas "airBaltic” pirmie pasaulē ievieš jaunu kārtību pilotiem

© www.bode.lv

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic” jau no šodienas ievieš jaunu, obligātu drošības prasību – lidmašīnas pilota kabīnē visa lidojuma laikā atradīsies vismaz divi cilvēki, tā portālam nra.lv pastāstīja "airBaltic” Koorporatīvo komunikāciju prezidents Jānis Vanags.

Jāpiezīmē, ka "airBaltic” būs viena no pirmajām aviosabiedrībām pasaulē, kura ievieš šādus drošības pasākumus, lai gan pēc "Germanwings” lidmašīnas katastrofas Francijā, šī tēma kļūst arvien aktuālāka.

"airBaltic” pārstāvis Jānis Vanags sarunā ar nra.lv atklāja, ka šāds lēmums tika pieņemts jau vakar, taču šodien tas tiks ieviests praksē. "Uz brīdi, kad otrs pilots dodas ārā no kabīnes, tajā dosies stjuarte. Šāda prakse nav jaunums – jau pirms "Germanwings” traģēdijas mēs piekopām šādu procedūru, taču tā nebija obligāta, tai bija rekomendējošs status, no šodienas šāda prasība būs obligāta.”

Kā zināms, tad Alpos avarējušās Vācijas zemo cenu lidsabiedrības "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots apzināti nogāzis lidmašīnu, ceturtdien paziņoja Francijas prokurori.

Kā pavēstīja Marseļas prokurors Briss Robins, otrais pilots apzināti sācis nolaišanās procesu, kad viens pats atradies kabīnē, un nav ielaidis tajā kapteini.

Otrā pilota "nodoms bija iznīcināt lidmašīnu", preses konferencē paziņoja Robins. Nospiežot pogu, "viņš uzsāka lidmašīnas nolaišanos".

Pēc Robina teiktā, pilotu kabīnē bijis "absolūts klusums", kad apkalpe centās tajā iekļūt, un otrais pilots bijis pie apziņas līdz lidmašīnas nogāšanās brīdim. "Viņš elpoja normāli. Viņš neizteica ne vārda."