Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Gints Grūbe atkāpjas no NEPLP padomes locekļa amata

© f64

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Gints Grūbe atkāpies no amata.

Par Grūbes lēmumu šodien informēti pārējie padomes locekļi. Kā aģentūru LETA informēja NEPLP pārstāve Agnese Berga, atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam NEPLP par Ginta Grūbes atlūgumu šodien informēs Saeimu.

Kā skaidro Grube, viņš saņēmis piedāvājumu tuvākā gada laikā piedalīties vairākos lielos radošos filmu projektos, tādēļ, neredzot iespējas radošā darba savienošanai ar NEPLP locekļa pienākumiem, nolēmis pārtraukt savu darbību NEPLP locekļa amatā.

"Tā kā manā pārziņā NEPLP bija Latvijas Televīzijas (LTV) kuratora pienākumi, esmu gandarīts par paveikto un par LTV sākto izaugsmi satura un kvalitātes līdera virzienā. Tāpat sabiedrisko mediju attīstības koncepcija, kas ietvēra gan esošās situācijas izpēti, gan ārvalstu pieredzes apkopojumu un plaša mēroga ekspertīzi, ir nopietnākais dokuments un pētījums, kāds Latvijā par sabiedriskajiem medijiem tapis un uz kā tiek balstīta sabiedrisko mediju attīstību tuvākajā nākotnē, un ceru, ka turpmāk radīsies politiskā griba to realizēt," norāda Grūbe.

Grūbe NEPLP bija atbildīgs par LTV pārraudzības nodrošināšanu, kā arī koordinēja sabiedriskā medija izveidi.