Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Lemberga hūte kļūst lielāka, būvēs rodeļu trasi

© f64

ntspils Piedzīvojumu parkā sākušies vērienīgi darbi, lai šosezon paaugstinātu slēpošanas kalnu Lemberga hūte. Tapšot arī Latvijā lielākā rodeļu trase.

Ventspilī atsākušies ielu būvniecības un rekonstrukcijas darbi, kas ļauj turpināt slēpošanas kalna Lemberga hūte paaugstināšanu no ielu grunts materiāla un būvgružiem. Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis informē, ka šogad kalna virsotnē plānots nogādāt aptuveni 100 000 kubikmetru grunts, kas ļaus veikt visai ievērojamu lēcienu, 52 metrus augsto kalnu paaugstinot līdz 58 metriem. Tādējādi kalna nobraucienam nāks klāt 30 metru, un nākamajā gadā ziemas prieku cienītāji varēs baudīt jau 280 metru garu nobraucienu.

U. Boitmanis atgādina, ka pagājušā gada oktobrī kalnā tika ievests pusotrmiljonais kubikmetrs materiāla, un piebilst, ka, lai sasniegtu kalna augstuma lielo mērķi – 86 metrus –, vajadzēs vēl vismaz tikpat daudz.

Kamēr kalna galā tiek veikta uzbēršana, tā pakājē notiek aktīva gatavošanās jaunajai vasaras sezonai. Tā Ventspils Piedzīvojumu parkam būs jau devītā. Lielā rosība sāksies 1. maijā, kad plānots iedarbināt bamperlaivas, bampermašīnas, tramplīnlaivu, Kaķa takas piecas lielās trases un abas bērnu trases, bērnu autoskolu, katapultu un daudzas citas atrakcijas. Savukārt oficiālā tūrisma sezonas atklāšana ar tradicionālo velobraucienu notiks 16. maijā. Pērn velobraucienā devās aptuveni 3000 dalībnieku no visas Latvijas.

Šosezon Piedzīvojumu parkā gaidāmi arī dažādi jaunumi. Tostarp tiks izveidots bērnu rotaļu namiņš, kura divos stāvos būs izvietots aptuveni 20 šķēršļu, kā arī bumbiņu baseins. Ar divām vietām tiks papildināts pieprasītais gumijlēkšanas batuts. Jaunu un svaigu izskatu iegūs populārā kameršļūkšanas trase, pa kuras jauno segumu varēs šļūkt ar jaunām kamerām. Tāpat tiek strādāts pie profesionālu batutu iegādes un jaunas atrakcijas izveides ar ūdens zorba bumbām.

Šogad būtiski tiks pilnveidota arī veikborda trase. Ir veikta dīķa paplašināšana un paredzēts iegādāties jaunu modernu figūru, kas būs piemērota gan sacensībām, gan treniņiem. Tādējādi trase kļūs profesionālāka, un jau šogad Ghetto Games ietvaros tur notiks nopietnas starptautiskas sacensības. Tiek domāts arī par veikborda sporta kluba dibināšanu.

Piedzīvojumu parka kompleksā kardināli atjaunota arī BMX trase – līdz pieciem metriem paaugstināta starta estekāde, trasei uzklāts jauns segums un atjaunotas ģērbtuves. «Mūsu trase kļūst arvien konkurētspējīgāka, un tā ir gan interesanta profesionāļiem, gan arī piemērota iesācējiem,» uzsver U. Boitmanis.

Piedzīvojumu parks nebūt neplāno apstāties savā attīstībā, un arī nākotnes plāni ir grandiozi. Tajā skaitā iecerēts uzbūvēt Latvijā lielāko rodeļu trasi. Ventspilī jau bija ieradušies vācu speciālisti, kas aplūkoja kalnu un atzina, ka ventspilnieki var uzbūvēt 600 metru garu rodeļu trasi. Atšķirībā no citām Latvijas trasēm Ventspils trases priekšrocības būs tās, ka to varēs droši lietot visu gadu, arī nokrišņu laikā. Līdz ar kalna paaugstināšanu nākamajos gados garāka kļūšot arī rodeļu trase.