Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Kaimiņš: Zolitūdes lietā Dombrovskis nav sniedzis atbildes pēc būtības

© f64

Bijušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē uz vairākiem jautājumiem nav atbildējis pēc būtības, norādīja deputāts Artuss Kaimiņš (LRA).

Kaimiņš arī vaicāja, vai Dombrovskis, tāpat kā Valsts prezidents Andris Bērziņš, Zolitūdes traģēdiju sauc par slepkavību. Ekspremjers atbildēja, ka neuzskata, ka šajā gadījumā jāizmanto politiskā terminoloģija. Šie jautājumi ir jāizvērtē profesionālā izmeklēšanā un tiesai tālāk jānosaka nozieguma sastāvs.

Deputāts arī pārmeta Dombrovskim, ka viņš ir izvēlējies uz komisijas sēdi ierasties 16.martā, kad politiķa sniegtās atbildes aizēno pie Brīvības pieminekļa notiekošais pasākums. Ekspremjers atbildēja, ka viņš ieradies vienā no komisijas piedāvātajiem datumiem, un komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) apstiprināja, ka Dombrovskim ir taisnība.

Komentējot Dombrovska atbildes uz jautājumiem, deputāts norādīja, ka viņam nepatīk negodīgums. Balodis ironizēja, ka viņam patīk, ka Kaimiņš runā par godīgumu. Iepriekš Kaimiņam bija nācies atvainoties par nepatiesas informācijas sniegšanu saistībā ar uzdzīvi Vecrīgā.

Savukārt "Vienotības" deputāti - Aleksejs Loskutovs un komisijas sekretārs Ints Dālderis - atsevišķos gadījumos izmantoja iespēju atbalstīt Dombrovski, piemēram, apšaubot kāda jautājuma atbilstību vai mudinot nepārtraukt runātāju.