Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Apgrūtināta braukšana pa vairākiem reģionālajiem autoceļiem

© F64

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, brauktuves nokaisītas. Apledojums apgrūtināta braukšanu pa reģionālajiem autoceļiem Ogres, Jelgavas, Rīgas, Kuldīgas, Liepājas, Talsu, Tukuma, Cēsu un Valmieras apkaimēs. Tur brauktuves tiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Bez nokrišņiem, gaisa temperatūra no 0ºC līdz +2ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā vietām, galvenokārt valsts rietumdaļā, gaidāmi nelieli nokrišņi lietus un slapja sniega veidā.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 136 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas sākot jau no trijiem naktī, veic preventīvu un slideno ceļa posmu kaisīšanu.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Informējam, ka pavasarī, kad grunts nevienmērīgi atkūst un pārmitrinās, ceļu izturība samazinās. Tas īpaši negatīvi ietekmē lauku ceļus. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu lielā daļā valsts vietējo un uz dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam. Tiek ierobežota transportlīdzekļu kopējā faktiskā masa (lielākoties 10 tonnas), un uzstādītas attiecīgās ceļa zīmes.

Valsts autoceļu saraksts ar ceļu posmiem, kuros jau ieviesti masas ierobežojumi, kā arī ceļu posmi, kuros šos ierobežojumus plānots ieviest tuvākajā laikā, ir pieejams: http://lvceli.lv/lat/celu_lietotajiem/ierobezojumi_kravas_transportam/.

Aktuālā informācija un uzziņas ir pieejamas www.lvceli.lv vai zvanot uz VAS LVC Satiksmes Informācijas centra diennakts bezmaksas tālruni 80005555.