Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Ainars Mielavs: Krieviski runājošie ir mani piečakarējuši

© f64

Latvijā populārais mūziķis Ainars Mielavs intervijā Latvijas radio 3 atklājis, kādēļ dziedājis pie Uzvaras pieminekļa, un dalījās savās sajūtas par notikumiem Ukrainā. Tāpat A.Mielavs atklāja, ka ir vīlies Latvijā dzīvojošo krievu un krieviski runājošo cilvēku attieksmē pret Krievijas agresiju Ukrainā.

A. Mielavs gan joprojām uzskata, ka ir rīkojies pareizi, dziedot 8. un 9. maijā, jo to uzskata par pilsonisku soli, ar mērķi pierādīt krievu sabiedrībai, ka "latvieši nekož". Mūziķis joprojām ļoti ciena un mīl krievu kultūru.

"Man jāatzīst, ka kopš pagājušā pavasara daudz kas ir mainījies arī manī pašā. Saistībā ar Ukrainas notikumiem un Krievijas agresiju, un to, ko izdarīja Putins," tā mūziķis.

Grupas "Jauns Mēness" līderis ticēja, ka krieviski runājošie grib dzīvot šajā valstī, un kopā izdosies sasniegt "ekonimiskas labklājības virsotnes".

Mielavs uzdod retorisku jautājumu, cik lojāli mūsu valstij ir krievi, krieviski runājošie. 

"Tie daži jautājumi, ar kuriem esmu vērsies pie tiem cilvēkiem, kuri runā krieviski, esmu saņēmis neizteiksmīgus smaidus vai klusumu. Tas mani šausmina. Godīgi sakot, es jūtos nodots un ... piečakarēts," tā A.Mielavs

A. Mielavs uzskata, ka cilvēki, kurus viņš ir aizstāvējis un uzticējies pie pirmās iespējas viņu nodos.