Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Brīvdienās vēja brāzmas sasniegs vētras spēku

© F64

Šajās brīvdienās mainīsies vēja virziens un vēja ātrums brāzmās var sasniegt vētras spēku, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, un svētdien tas brāzmās sasniegs ātrumu 18-23 metrus sekundē, bet piekrastē pat 25-26 metrus sekundē.

Vējš pamazām pastiprināsies jau šovakar, rietumos un centrālajos rajonos sasniedzot ātrumu 10 metri sekundē, piekrastē - 15 metri sekundē. Naktī uz svētdienu vēja ātrums palielināsies un jau arī iekšzemē būs ap 15 metriem sekundē. Prognozes liecina, ka spēcīgākās vēja brāzmas gaidāmas dienas vidū, pēcpusdienā. Vēlu vakarā brāzmas sāks pierimt.

Šodien gaisa temperatūra pārsvarā visā valstī būs virs 0 grādiem - ap plus 1, plus 2 grādiem. Naktī uz svētdienu vēl vietām Kurzemē būs ap 0 grādiem, bet citur jau noslīdēs zem 0 grādu atzīmes. Arī svētdien pa dienu visā teritorijā ir gaidāms neliels sals, kas vakarpusē pastiprināsies. Bet jau naktī uz pirmdienu, 9.februāri, austrumos gaiss atdzisīs līdz mīnus 12, mīnus 13 grādiem, arī rietumu rajonos gaidāms sals līdz mīnus 8, mīnus 9 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijā valdīs sals, un naktī uz otrdienu, 10.februāri, austrumos gaidāms pat mīnus 18, mīnus 19 grādu sals. Tikmēr Kurzemē, jūras piekrastē, pat būs pozitīva temperatūra. Tomēr jau trešdien sals atlaidīsies un lielākajā valsts daļā būs ap 0, plus 1 grādu, vien austrumos vēl saglabāsies neliels sals. Šāda temperatūra saglabāsies pārsvarā visu nākamo darba nedēļu.