Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šodien un rīt- lietus un slapjdraņķis

© F64

Janvāra pēdējā dienā visā valstī gaidāms atkusnis un vietām arī lietus, bet februāris sāksies ar nelielu salu, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šodien dienas laikā gaisa temperatūra visā Latvijā būs plus 2, plus 4 grādu robežās. Ja no rīta vēl gaidāms sniegs, uz dienas vidu nokrišņi būs jau lietus veidā.

Jau svētdien, 1.februārī, visā valstī dienas laikā gaidāms neliels sals - ap mīnus 1, mīnus 4 grādiem. Nokrišņi nav gaidāmi, taču lielākoties debesis būs apmākušās, vien ik pa brīdim aiz mākoņiem parādoties saulei. Svētdien uz vakaru gaiss austrumu rajonos atdzisīs vēl vairāk - līdz mīnus 7, mīnus 9 grādiem, savukārt Kurzemē būs vien neliels sals - ap mīnus 1 grādu.

Naktī uz pirmdienu austrumos gaiss var atdzist līdz mīnus 10 grādiem, arī Kurzemē kļūs aukstāks - līdz mīnus 5 grādiem. Taču pa dienu jau kļūs siltāks - jūras piekrastē, Zemgalē un arī Vidzemē gaisa temperatūra pakāpsies līdz 0 grādu atzīmei, bet Vidzemes augstienē un Latgalē vēl tiek prognozēts neliels sals.

Temperatūras atšķirības gaidāmas arī otrdienas, 3.februāra, rītā - ja Kurzemē un Vidzemē gaisa temperatūra būs ap vai nedaudz zem 0 grādiem, austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz mīnus 6 grādiem.

Februāra pirmajās dienās būtiski nokrišņi nav gaidāmi, vien dažviet var nedaudz uzsnigt, tomēr debesis pārsvarā būs apmākušās.

Arī turpmākajās nedēļas dienās un februāra otrās nedēļas sākumā Latvijā nostiprināsies sals, un atsevišķās naktīs, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra var sasniegt mīnus 10 un pat mīnus 20 grādu atzīmi. Dienas laikā pieturēsies mērens sals.