Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Čalovskis labprātīgi dosies uz Ameriku

© mixnews.lv

Kibernoziegumos apsūdzētais Deniss Čalovskis radio Baltkom tiešajā ēterā vakar paziņojis, ka labprātīgi dosies uz Ameriku un stāsies tiesas priekšā.

Deniss Čalovskis atklājis, ka esot pat gatavs pats apmaksāt savu lidmašīnas biļeti. Tāpat D. Čalovskis piezīmējis – ASV gan pagaidām atsakās ar viņu komunicēt. „Es aizrakstīju viņiem pieteikumu uz vīzu un oficiālu prasību, tomēr pagaidām neesmu saņēmis atbildi,” stāsta D. Čalovskis.

Viņš atzina, ka vēlas ASV atrasties legāli.  D. Čalovska advokāte Ilona Bulgakova  atteikusies komentēt sava klienta izvēli, minot vien, ka „atrunāt savu klientu no šāda lēmuma pieņemšanas būtu augstākā mērā neētiski,”.

Kā ziņots, ASV federālie prokurori izvirzījuši apsūdzības trim iespējamiem Austrumeiropas kibernoziedzniekiem - Krievijas pilsonim Ņikitam Kuzminam, Rumānijas iedzīvotājam Mihajam Paunesku un Latvijas iedzīvotājamČalovskim, kurš pazīstams arī ar iesauku Miami. ASV tiesībsargājošās iestādes uzskata, ka trīs aizturētie vīrieši ir atbildīgi par datorvīrusa "Gozi Virus" radīšanu un uzturēšanu. Ar šo vīrusu tika inficēts vairāk nekā miljons datoru visā pasaulē, tostarp aptuveni 40 000 datoru ASV. Vīruss nonācis pat ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) datoros.