Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Slidenie posmi uz ceļiem tiek kaisīti

© F64

Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoša. Apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts reģionālajiem autoceļiem. Gaisa temperatūra no – 1ºC līdz +1ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts: Rīgas, Balvu, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Madonas, Saldus, Talsu, Tukuma, Valmieras un Ventspils apkārtnēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 165 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no trijiem naktī, veic slideno posmu kaisīšanu.

Aicinām autovadītājus braukt uzmanīgi un izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Tāpat uzmanīgi jāpārvietojas arī pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti kā sniegoti, jo, apstākļos, kad gaisa temperatūra ir ap nulli, un uz tiem var veidoties atkala, un tie ir ļoti slideni.