Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kozlovskis: Terorisma draudi Latvijā joprojām ir zemi

© f64

Terorisma draudu līmeni Latvijā es joprojām raksturoju kā zemu, šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

"Es ļoti ceru, ka īstenotie drošības pasākumi iedzīvotājiem beigsies tikai ar neērtībām, ar satiksmes sastrēgumiem," pauda ministrs, vienlaikus atvainojoties iedzīvotājiem par šīm neērtībām un uzsverot drošības pasākumu nozīmi, ņemot vērā pēdējā laikā pasaulē notikušās traģēdijas, piemēram, terora aktu Parīzē.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā sāksies neformālā Eiropas Savienības (ES) Padomes tieslietu un iekšlietu ministru sanāksme, kurā galvenais diskusiju jautājums būs pasākumi terorisma draudu novēršanai. Tāpat plānotas diskusijas par nepieciešamajiem pasākumiem, lai nodrošinātu labāku migrācijas plūsmu pārvaldību ES. Paredzēts diskutēt arī par Austrumu partnerību un datu aizsardzību.

Savukārt pēcpusdienā norisināsies ES un Austrumu partnerības valstu tieslietu un iekšlietu ministru neformālā tikšanās, lai izvērtētu īstenotās reformas tiesībaizsardzības iestādēs, prokuratūrā un tiesā, tostarp vēršoties pret korupciju. Diskusiju mērķis ir veltīt īpašu uzmanību sasniegtajiem rezultātiem, konstatētajiem izaicinājumiem un gūtajai pieredzei.

Piektdien, 30.janvārī, turpināsies tieslietu ministru sarunas. Tikšanās laikā klātesošie tiks iepazīstināti ar iespējamajiem turpmākajiem pasākumiem tieslietu jomā, reaģējot uz terorisma draudiem.

Neformālajā ES Padomes Tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē piedalīsies ES dalībvalstu tieslietu un iekšlietu ministri, pārstāvji no Eiropas Komisijas, ES Padomes Ģenerālsekretariāta, Eiropas Parlamenta pārstāvji, Eiropas Ārējās darbības dienesta un ES tieslietu un iekšlietu aģentūrām.