Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Beness Aijo sola atgriezties Latvijā un stāties tiesas priekšā

© f64

Pretlikumīgi Latviju pametušais nacionālboļševiks Beness Aijo izplatījis paziņojumu, kurā sola atgriezties Latvijā, lai stātos tiesas priekšā.

Paziņojumā medijiem Aijo skaidro, ka ir pievienojies tā dēvētajai Luhanskas tautas republikas armijai, kuras sastāvā viņš cīnoties pret "algotņiem no Kijevas huntas un NATO".

Līdz ar paziņojumu Aijo medijiem arī nosūtījis divas fotogrāfijas, kurās viņš atrodas uz pašgājēja lielgabala.

Savā vēstījumā Aijo klāsta par Rietumu mērķi "atraut Ukrainu no Krievijas", lai "padarītu to par Eiropas klēti, kas apgādātu Eiropas Savienību ar lētu maizi, kas iegūta smagā un zemi apmaksātā Ukrainas zemnieku darbā".

Noslēdzot paziņojumu, Aijo atzīmē, ka pēc tam, kad "Jaunkrievija tiks attīrīta no fašistiskās huntas", viņš atgriezīšoties Latvijā, lai aizstāvētu savu vārdu tiesā pret viņu "safabricētām lietām", kā arī turpinās savu politisko darbību - "cīņu ar etnokrātisko režīmu un par sociāli taisnīgu sabiedriskās sistēmas iekārtu".

Kā ziņots, Valsts policija pagājušā gada nogalē konstatējusi, ka par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu apsūdzētais nacionālboļševiks Aijo ir pārkāpis drošības līdzekli un neatrodas savā dzīvesvietā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, pagājušā gada 30.decembrī policija konstatējusi, ka Aijo pārkāpis drošības līdzekļa noteikumus, proti, viņš nav atradies savā dzīvesvietā.

Ņemot vērā iepriekšminēto, policija par šo faktu informējusi tiesu, kurai būs jāpieņem tālākie lēmumi.

Aijo kā drošības līdzekļi bija piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts. Šos drošības līdzekļus kontrolēja Valsts policija.