Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalas slimnīcā piedzimis šogad 1500.bērns

Šodien Jūrmalas slimnīcā piedzimis šogad 1500.bērns, aģentūru LETA informēja Jūrmalas slimnīcā.

1500.bērns piedzima šodien plkst.14.22. Dzemdībās piedalījās ginekoloģe, dzemdību speciāliste Inese Lasmane, vecmāte Inga Majorenkova, neonatoloģe Dina Krūze un bērnu māsa Irina Tarvida.

Visvairāk bērnu Jūrmalas slimnīcā piedzima 2008.gadā - 1526. Nākamajos gados jaundzimušo skaits samazinājās un tikai pēdējos divos gados pakāpeniski palielinājās. 2012.gadā dzima 1268 bērni, 2013.gadā - 1468, no kuriem 12 bija dvīņi.

Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļas vadītāja Jolanta Bārbale Mālniece novērojusi tendenci, ka pēdējos gados palielinās dvīņu skaits. "Šogad slimnīcā dzimuši jau 18 dvīņi. Pie mums sievietes dzemdē otros un trešos bērnus, un vidējais dzemdētājas vecums ir virs 30 gadiem. Jūrmalas slimnīcā populāras ir ģimenes dzemdības un mājas dzemdības stacionārā. Mājas dzemdības stacionārā ir unikāls pakalpojums, kas radīts māmiņas un bērna labsajūtai un drošībai. Dzemdībās radīta atmosfēra, kas ir maksimāli pietuvināta ierastiem mājas apstākļiem, bet nepieciešamības gadījumā nekavējoties pieejama medicīniskā palīdzība," informēja Mālniece.

2012.gadā Jūrmalas slimnīca veica ievērojamas investīcijas dzemdību nodaļas telpās un iegādājās mūsdienīgas medicīnas ierīces, lai nodrošinātu pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību aprūpi. Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā ir 17 palātas, četras dzemdību zāles, divas "Mājas dzemdību stacionārā" palātas, ūdens dzemdību vanna, divas operāciju zāles un pilnībā aprīkota jaundzimušo intensīvās terapijas palāta.

Diennaktī vidēji tiek pieņemtas četras dzemdības. Šogad visvairāk bērnu dzimuši 14.aprīlī - desmit bērni diennakts laikā, bet 22.martā un 5.oktobrī nav dzimis neviens bērns. Visvairāk bērni dzimst pavasara mēnešos un arī šogad maijā piedzima visvairāk - 141.

Uz Jūrmalu brauc dzemdēt no citām Latvijas pilsētām un arī no kaimiņvalstīm. Šī gada pirmajā pusgadā piedzimuši 36 citu valstu pilsoņu bērni, 2013.gadā - 30.