Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatam izraudzīts Aldis Pauliņš

© f64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatam izraudzījusies sociologu, pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītāju Aldi Pauliņu, aģentūru LETA informēja NEPLP pārstāvji.

 

Latvijas Radio valdes locekļa amatam programmas attīstības jautājumos izvēlēta bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Sigita Kirilka, bet valdes locekļa amata nodrošinājuma jautājumos - Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Uldis Lavrinovičs.

Līdz šim Latvijas Radio valdē vienīgā amatpersona bija valdes loceklis Jānis Siksnis.

Kā ziņots, NEPLP šodien vērtēja konkursa trešajai kārtai izraudzītos pretendentus uz trim Latvijas Radio valdes locekļu amatiem.

Konkursa trešajai, pēdējai kārtai padome izraudzījās sešus pretendentus. Katram amatam tika izvirzīti divi pretendenti, tostarp valdes priekšsēdētāja amatam.

Kā aģentūru LETA informēja padomē, saskaņā ar konkursa nolikumu tiks izraudzīts valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos un valdes loceklis nodrošinājuma jautājumos. Latvijas Radio valde tiek iecelta uz trīs gadiem.

Konkursa gaitā notika katra kandidāta profesionālo spēju un kompetenču novērtēšana, ko veica personāls vadības konsultāciju uzņēmums SIA "Eiro Personāls" ar amata atbilstības testu un kompetenču interviju, ievērojot arī pretendentu pašu norādītās prioritātes konkrētam amatam Latvijas Radio valdē. Ārējo konsultantu sniegto vērtējumu NEPLP ņēma vērā, pieņemot galīgo lēmumu par valdes sastāvu.

Pretendentu vērtēšana notika trijās kārtās. Pirmajā kārtā NEPLP atvēra iesniegtās aploksnes un veica pieteikumu atbilstības pārbaudi. Konkursa otrajā kārtā NEPLP vērtēja pretendentu pieredzi, izglītību, motivāciju un izpratni par sabiedriskā medija darbību un lomu. Konkursa trešajā kārtā tiks padziļināti vērtētas atlikušo kandidātu profesionālās prasmes un zināšanas. Saskaņā ar nolikumu par izvirzīto pretendentu apstiprināšanu valdes locekļu amatā NEPLP lema, atklāti balsojot, un valdes locekļi tiks iecelti amatos ar klātesošo NEPLP locekļu balsu vairākumu.

Kā jau ziņots, NEPLP kopumā saņēma 19 pieteikumus konkursam uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem. NEPLP sēdē tika konstatēts, ka 18 no iesniegtajiem pieteikumiem atbilst konkursa nolikuma prasībām un ir virzāmi vērtēšanai nākamajās konkursa kārtās. Konkurss tika izsludināts šā gada 3.novembrī.