Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Labdarības maratonā "Dod pieci" jau saziedoti 43 000 eiro

© Youtube

Nepilnās četrās dienās labdarības maratonā "Dod pieci!" saziedoti jau 43 000 eiro, aģentūru LETA informēja "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" vadītājs Kārlis Dagilis.

Viņš skaidroja, ka ir interesenti, kas izvēlas citus ziedošanas veidus, ne tikai dziesmu pasūtīšanu, piemēram, zvanot uz akcijas tālruņa numuru vai slēdzot līgumus ar "Ziedot.lv". Stacijas laukumā pie Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas, kur novietota īpašā maratona radio studija, cilvēki nākot un ziedojot pat naktī. Piemēram, pagājušajā naktī esot saziedoti 300 eiro. Arī šie līdzekļi vēl neesot pieskaitīti klāt visai saziedotajai summai, kas tikšot atklāta maratona noslēgumā.

Kā ziņots, saziedotie līdzekļi tiks izmantoti paciņu veidošanā senioriem. "Paciņu vērtība būs apmēram desmit eiro, un tajās liksim lietas, ko vecāki cilvēki nevar bieži atļauties - kafiju, medu, dažādus kārumus," sacīja "Ziedot.lv" komunikāciju vadītāja Ilze Ošāne.

Ja kādam ir vēlme paša spēkiem sagatavot svētku paciņas, tās var nogādāt uz "Labdarības māju", Kr. Barona ielā 59/61, un organizācija tās nogādās sirmgalvjiem visā Latvijā.

Kā iepriekš norādīja kampaņas rīkotāji, Latvijā ir vairāk nekā 28 000 pensionāru, kas iztiek ar minimālo pensiju 142 eiro apmērā. Lai palīdzētu sarūpēt viņiem dāvanas, ikviens tiek aicināts izvēlēties kādu dziesmu no interneta vietnē "www.pieci.lv" pieejamās anketas, par kompozīcijas atskaņošanu ziedojot piecus eiro vai vairāk. Tāpat naudu ziedot iespējams portālā "ziedot.lv" vai zvanot pa tālruni 90067005.

Lai šīs paciņas Ziemassvētkos nonāktu pie sirmgalvjiem, "ziedot.lv" sadarbosies ar 45 reģionālajām organizācijām visā Latvijā.

Jau ziņots, ka labdarības maratons "Dod pieci!" tika sākts trešdien, 17.decembrī. Tas norisinās pie tirdzniecības centra "Origo" un ilgs 144 stundas jeb līdz 23.decembrim. Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā ir novietota īpaša radio studija, no kuras sešas diennaktis bez pārtraukuma dīdžeji atskaņos par ziedojumiem pasūtītās dziesmas.