Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Aicina uz senioru Ziemassvētku labdarības tirdziņu

© f64

Rotas, sveces, adījumi – cimdi, šalles, zeķes, tamborējumi, pinumi, apsveikuma kartītes, koka rotaļlietas – arī šogad tradicionāli gaišā un mājīgā noskaņojumā norit senioru un invalīdu amatnieku gadskārtējais Ziemassvētku tirdziņš Rīgas Daugavas sporta namā. Īpašu uzmanību piesaista skaistās rotaslietas – auskari un piespraudes, kā arī krāšņie, latviešu rakstos darinātie dūraiņi. Šis labdarības tirdziņš noritēs līdz svētdienas vakaram, lai vēl īsi pirms Ziemassvētkiem varētu iegādāties dāvanu tuvam cilvēkam vai labam kolēģim.

Savukārt Latvijas Pensionāru federācija un Senioru iespēju centrs 19. un 20. decembrī Rīgā, Centrālās stacijas ēkā, organizē tradicionālo Senioru un invalīdu rokdarbu Ziemassvētku labdarības tirdziņu. Pasākuma laikā uzstāsies senioru pašdarbības ansambļi un par ziedojumiem būs iespējams iegādāties senioru rokdarbus, kā arī vienoties par suvenīru izgatavošanu citiem pasākumiem, piemēram, uzņēmumu dāvanām. Tirdziņš Centrālajā stacijā darbosies abas dienas no pulksten 11 līdz 17. Vēl Rīgā notiek invalīdu biedrības Aizvējš Ziemassvētku rokdarbu tirdziņš Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas pirmā stāva foajē Eduarda Smiļģa ielā 46. Tā darba laiks ir 18. un 22. decembrī no pulksten 10 līdz 15, bet 19. un 23. decembrī no pulksten 10 līdz 13. Labdarības un invalīdu biedrību rīkotie tirdziņi norit ne tikai Rīgā. Adventa tirdziņš Liepājas diakonijas centrā (F. Brīvzemnieka ielā 54) notiks 20. decembrī no pulksten 10 līdz 14. Šajā dienā notiks arī īpašs koncerts.

Daugavpils Sociālo lietu pārvalde ir iedibinājusi skaistu tradīciju – pirms Ziemassvētkiem rīkot labdarības tirdziņu, kurā par ziedojumiem var iegādāties ļoti skaistas un oriģinālas dāvanas, kuras gatavotas dažādās sociālajās iestādēs. Šogad 17.–19. decembrī tirdziņš strādās tirdzniecības centrā Ditton Nams, bet 21.–23. decembrī tirdzniecības centrā Iki Jaunajā Forštatē.

Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija Ziemassvētkos aicina vienam otru apsveikt ar SOS ciematos dzīvojošu bērnu darinātām kartītēm. Nosūtot šīs Ziemassvētku labdarības apsveikuma kartītes saviem draugiem, ģimenes locekļiem, kolēģiem un sadarbības partneriem, ikviens var kļūt par sargeņģeli bērniem no SOS bērnu ciematu audžuģimenēm. Kartītes ir apskatāmas un iegādājamas sosbernuciemati.lv.

Savukārt tirdzniecības centrā Alfa jau piekto gadu pēc kārtas ir atklāts Ziedot.lv labdarības kiosks. Katru gadu kolekciju veidojušas jaunas preces, taču līdz šim pirktākā ir rotaļu zaķis Pēcis. Četru gadu laikā pārdoti vairāk nekā 800 zaķi. Iegādājoties dāvanu, pēc tās cenu zīmes varēs noteikt, kuram no pieciem Ziedot.lv labdarības projektiem līdzekļi tiks novirzīti – Eņģeļi pār Latviju, Mīļā auklīte, Paēdušai Latvijai, Uzdāvini dzīvību pamestam dzīvnieciņam vai Palīdzēsim trūcīgiem sirmgalvjiem. Šogad labdarības kioskā ir iespējams par ziedojumu iegādāties kompaktdisku ar 24 pasaules tautu pasakām, kuras ierunājuši Jaunā Rīgas teātra aktieri un režisore Māra Ķimele. Albuma Klausāmpasakas cena ir 10 eiro, un visi tā pārdošanas ienākumi tiks novirzīti labdarības programmai smagi slimu bērnu ģimenēm.