Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kurzemē un Zemgalē uz ceļiem izveidojies apledojums

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanu Kurzemē un Zemgalē apgrūtina izveidojies apledojums uz autoceļu brauktuvēm. Vidzemē atsevišķos rajonos nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, Ludzas apkaimē vietām snieg. Gaisa temperatūra no – 2ºC līdz +3ºC. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām gaidāmi nelieli nokrišņi – lietus, slapjš sniegs.

Šobrīd braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtina apledojuma veidošanās sekojošos ceļa posmos:

Siguldas virzienā posmā no Raunas pagrieziena līdz Virešiem;

Rīgas apkārtnē uz apvedceļa no Salaspils līdz Babītei;

Daugavpils virzienā posmā no Rēzeknes līdz Terehovai;

Bauskas un Jelgavas virzienos visa maršruta garumā:

Liepājas virzienā posmos no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Skrundas līdz Liepājai;

Ventspils virzienā posmos no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Jelgavas, Rīgas, Dobeles, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Ventspils, Preiļu un Valkas apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 59 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no diviem naktī, veica slideno posmu kaisīšanu.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Plašāka informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem, konkrēto ceļu posmu uzturēšanas klasēm, kā arī ceļu ziemas uzturēšanas organizāciju un īpatnībām ir pieejama www.lvceli.lv un zvanot pa diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.