Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Mājsaimniece Veronika SuperBingo laimē 270 000 eiro

© f64

Nacionālais loteriju uzņēmums Latvijas Loto lēš, ka šogad valsts budžetā nodokļu, nodevu un uzņēmuma peļņas veidā kopumā būs novirzīti 5,6 miljoni eiro. Veiksmīgās uzņēmuma darbības rezultātā ievērojamus laimestus ieguvuši arī loteriju spēlētāji, un lielāko 2014.gada laimestu 270 658 eiro apmērā pavisam nesen saņēmusi SuperBingo spēlētāja no Rīgas.

Šis laimests ir lielākais loteriju laimests, kāds šogad laimēts Latvijā, un tas tika izlozēts loterijas SuperBingo 6.decembra izlozē. Spēlētāja spēles kombināciju izlozei iegādājās internetā, iztērējot 1,20 eiro. Plašākai sabiedrībai laimētāja atļāva atklāt savu vārdu - viņu sauc Veronika un viņa šobrīd ir mājsaimniece, jo atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā. Veronika par laimestu uzzinājusi vien 10 minūtes pirms TV izlozes sākuma aizvadītās svētdienas rītā. "Es sāku raudāt", stāsta laimētāja, "pat tagad, kad nauda jau ir manā bankas kontā, ir grūti noticēt, ka esmu tik lielas naudas īpašniece". Veronika bieži sarunās ar saviem tuviniekiem esot lietojusi frāzi "kad es laimēšu loterijā…". Tagad tas ir piepildījies, un Veronika kopā ar vīru apsverot domu par jauna mājokļa iegādi savai ģimenei.

Loteriju spēlētājiem 2014.gads ir bijis ļoti veiksmīgs - līdz šim uzņēmums Latvijas Loto laimestos jau ir izmaksājis turpat 9 miljonus eiro. Turklāt seši loteriju laimesti, kas laimēti šajā gadā, ir iekļuvuši visu laiku lielāko Latvijas Loto laimestu Top 20. Lielākais no tiem ir tikko iegūtais vairāk kā 270 tūkstošu eiro laimests, otrais - laimēts loterijā Latloto 5 no 35 maijā un sasniedz 175 942 eiro. Trešais lielākais laimests laimēts papildspēlē Džokers februārī - 150 000 eiro, ceturtajā vietā ierindojas SuperBingo papildspēles laimests šī gada augustā - divstāvu privātmāja un 25 000 eiro naudas laimests zemes iegādei, bet tam seko loterijas Latloto 5 no 35 laimests aprīlī - 97 893 eiro. Pavisam tuvu ir arī 96 500 eiro lielais laimests skaitļu loterijā Viking Lotto martā.

Lielākais laimests momentloterijās 2014.gadā bija Latvijas Loto momentloterijā Lasis - 30 000 eiro, kas laimēts pat divas reizes.

Tāpat šogad "Latvijas Loto" loterijās laimētas ir kopumā sešpadsmit automašīnas. Līdz šim iespaidīgākā no tām - Jeep Grand Cherokee, kas vēl tikai pirms trim nedēļām tika laimēta SuperBingo Rudens spēlē un aizceļoja pie jaunajiem īpašniekiem uz Tukuma novadu. Vēl šogad ir laimētas Volvo XC70, Peugeot 2008, VW Golf, divas Mazda 6, Toyota Avensis, Nissan Qashqai, Ford Focus, Opel Mokka un VW Passat automašīnas, kā arī trīs reizes laimēta automašīna VW Tiguan, bet divas reizes loterijas Viking Lotto papildspēlē ir laimēta automašīna Volvo XC60. Savus jaunos īpašniekus vēl gaida SuperBingo Ziemas spēles automašīnas Peugeot 5008, Volvo XC90, Volkswagen Passat un Honda Civic.