Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Beidzot novērsti visi vētras radītie elektrolīniju bojājumi

© F64

Elektroapgāde, kas stiprā vēja dēļ vakar tika pārtraukta daudzām Latvijas mājsaimniecībām, šovakar ir pilnībā atjaunota, aģentūra LETA uzzināja AS "Sadales tīkls".

Šodien līdz diennakts tumšajam laikam "Sadales tīkla" elektromontieru brigādes veica aktīvu darbu, lai iespējami ātrāk novērstu vētras radītos bojājumus un atjaunotu elektrības piegādi atlikušajiem klientiem Kurzemē un Vidzemē.

Patlaban elektroapgāde ir atjaunota visiem klientiem, kuriem tā tika pārtraukta vētras izraisīto bojājumu dēļ. "Sadales tīkls" turpina novērot situāciju elektrotīklā.

Lai novērstu tehniski sarežģītākos elektrotīklu bojājumus, šodien remontdarbos operatīvi iesaistījās 242 brigādes ar 630 elektromontieriem. Elektroapgāde galvenokārt bija traucēta valsts rietumu daļā - Liepājā un Kuldīgā -, kā arī ziemeļu daļā - Valmierā un Limbažos.

Sestdienas rītā vētras izraisītie bojājumi pārsvarā bija sarauti vadi elektropārvades līnijās, nolauzti koki, kā arī vējā nesti un elektrolīnijās aizķērušies koku zari, kas izraisīja līniju atslēgšanos. Divu dienu laikā tika nomainīti vairāk nekā 100 vēja un lūstošu koku ietekmē bojāti balsti, no elektrolīnijām noņemti vairāk nekā 1000 vēja brāzmu ietekmē uzgāzti koki, kā arī savienoti sarautie elektrolīniju vadi. "Sadales tīkla" pārstāvji visas dienas garumā pēc nepieciešamības sazinājās ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu.

"Sadales tīkls" aizvien aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, iedzīvotāji tiek lūgti rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz "Sadales tīkla" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80 200 404.