Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Maxima X" Cēsīs šodien slēgta; apzināti nepieciešamie remontdarbi

© Māris Buholcs

Veikals "Maxima X" Cēsīs, kuram vakar aizdegās jumts, šodien darbu nav atsācis. Veikala atvēršana apmeklētājiem tiks saskaņota ar pašvaldību, aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

"Maxima Latvija" veikala jumtam uzlikts pagaidu segums, telpu iekšpusē norobežota daļa, kas atrodas virs izdegušā jumta. Lai gan pēc ēkas apsekošanas tā atzīta par drošu, tomēr veikals patlaban nestrādā. Kopā ar pašvaldības darbiniekiem, kuri atbild par ēku drošību pilsētā, tikšot lemts, vai veikalu var atvērt šodien vai kādu citu dienu.

Beseris norādīja, ka ēkai lieli materiāli zaudējumi nav nodarīti, būs nepieciešams nomainīt jumta segumu un izolācijas materiālu attiecīgajā vietā. Konkrētas summas nav aprēķinātas.

No darbu veicēja uzņēmuma saņemts paskaidrojums, ka negadījumu izraisījusi neuzmanība, tiek gaidīta detalizētāka informācija.

Kā vēstīts, vakar veikalā "Maxima X" Cēsīs, Gaujas ielā, ceturtdien īsi pirms plkst.12 izcēlās ugunsgrēks. Veicot gaisa kondicioniera izvietošanas darbus, aizdedzies jumta siltumizolācijas materiāls. Degšana notikusi virs telpām jumta daļā, tāpēc signalizācija nav nostrādājusi. Taču veikala apsargi liesmas pamanījuši un evakuējuši visus apmeklētājus.

Jumta daļā degusi sešus kvadrātmetrus liela platība.

Starpgadījumā neviens necieta.

"Maxima Latvija" pieprasījusi paskaidrojumus par notikušo no uzņēmuma, kas veica gaisa kondicioniera izvietošanu.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums pērn sasniedzis 673,47 miljonus eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 640,81 miljons eiro. Tikmēr par 13% sarukusi uzņēmuma peļņa - no 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 17,74 miljoniem eiro 2013.gadā.

"Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais "Vilniaus Prekyba UAB", kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais "Lincoln Land Erste B.V.".