Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Brīvdienās un nākamnedēļ naktīs kļūs aukstāks

© F64

Anticiklona ietekme, kas visu šo nedēļu nosaka laika apstākļus Latvijā, novembra pēdējās un decembra pirmajās dienās tikai pastiprināsies – gaidāms, ka pakāpeniski debesis skaidrosies, nokrišņi pavisam nelielā daudzumā šīs nedēļas izskaņā iespējami vien Kurzemē līča piekrastē, kur to veidošanos veicinās kontrasts starp vēl salīdzinoši siltajiem Rīgas līča ūdeņiem un aukstajām gaisa masām.

Spēkā pieņemsies arī sals, aptverot visu Latvijas teritoriju. Visaukstākās naktis būs brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā, kad Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš noslīdēs zem -10 grādu atzīmes, arī dienā pieturēsies -5...-6 grādus stiprs sals. Ne tik stiprs, bet tomēr stabils sals vairāku dienu garumā noturēsies arī Kurzemē.

Šodien gaidāms sauss laiks. Dažviet saglabāsies neliels apledojums. Lēns vējš. Gaisa temperatūra -3…-8°, piekrastē 0…-5°.

Naktī debesis brīžiem skaidrosies, un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Dažviet saglabāsies neliels apledojums. Pūtīs lēns vējš, un nakts gaidāma aukstāka par iepriekšējo: termometra stabiņš noslīdēs līdz -8...-13° atzīmei, bet piekrastē gaisa temperatūra pazemināsies līdz -3...-8°.