Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Uzkrītot uz dzelzs stieņa gūst grieztu brūci kaklā

© F64

Latgalē 63 gadus vecs vīrietis darbā uzkritis uz dzelzs stieņa un guvis grieztu brūci kaklā, ziņo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Rīgā kāds 23 gadus vecs vīrietis atkārtoti nogādāts slimnīcā pēc augu maisījuma smēķēšanas. Vīrietis nesen nonācis slimnīcā saistībā ar augu maisījumu smēķēšanu, tomēr pirms dažām dienām no slimnīcās ticis izrakstīts, uzsvēra Bukša.

Kurzemē 66 gadus vecs vīrietis darbā iekritis divus metrus dziļā kanalizācijas šahtā un guvis galvas traumu. Viņam arī konstatēta ķermeņa atdzišana līdz 35 grādiem.

Rīgā 56 gadus vecs vīrietis nokritis no divus metrus augstām stalažām un guvis krūškurvja iekšējo orgānu traumu, kā arī salauzis vairākas ribas. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidzemē 27 gadus vecs vīrietis, skaldot malku, iecirtis sev plaukstā un nocirtis pirkstu.

Aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši izsaukumu Pierīgā par 49 gadus vecu vīrieti, kurš neveiksmīgi strādājis ar leņķa slīpmašīnu un sagriezis seju. Vīrietis ārstēšanās nolūkos lietojis medikamentus, kuru dēļ nebija iespējams apstādināt asiņošanu. Viņš nogādāts slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1065 izsaukumiem, no tiem 163 bija saistīti ar dažāda veida traumām.