Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Ušakovs tīģerēniem uzdāvinājis trīs basketbola bumbas

© f64

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), sveicot Rīgas zoodārzu ar tīģeru ģimenes papildināšanos, dāvināja trīs basketbola bumbas. Zoodārza pārstāvji smejot pauda cerību, ka trim nedēļām ar tām pietiks. "Ar tādu paplašinājumu būsim spiesti meklēt naudu Āfrikas savannas veidošanai," noteica Ušakovs.

Kā ziņots, šodien notika 13. augustā dzimušo tīģerēnu Tora un Odina pirmā publiskā pastaiga lielajā Tīģeru mītnes arēnā. Tā kā tīģerbērni ātri nogurst, to pastaiga katru dienu lielajā aplokā ilgs ne vairāk kā 2-3 stundas (aptuveni no plkst.10 līdz plkst.13), ko, arī neskatoties uz ziemas salu un sniegu, varēs vērot tiešraidē "Lattelecom" mājaslapā "www.lattelecom.tv/tigeri". Laikā, kad Tors un Odins atpūtīsies, pastaigu laukums būs tēva Pana Janeka ziņā.

Paši tīģerēni gan uz tiešsaistes iespējas atklāšanu izvēlējās palikt neredzami. Zoodārza pārstāvis Ingmārs Līdaka klātesošos informēja, ka tīģeriene Katrīna ir aizvedusi bērnus uz guļamtelpu un pati nogūlusies priekšā, tāpēc arī nebija iespējams vērot mazuļu rotaļāšanos tīģeru pastaigu laukumā. Līdaka pauda, ka, iespējams, tīģeru māte šādi rīkojusies, manīdama cilvēku pūli, kas sanākuši aplūkot mazuļus. Vēl vakar abi strīpaiņi itin droši esot iemēģinājuši pastaigu laukumu.

Mazos tīģerēnus bija ieradušies sveikt arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Dabas aizsardzības pārvaldes un Latvijas vides aizsardzības fonda pārstāvji. Zoodārzam tika uzdāvināta liela izmēra cūkas formas krājkase, kurā ikviens varēs ziedot naudu tīģeru uzturēšanai. VARAM valsts sekretārs Guntis Puķītis uzsvēra, ka zoodārza loma nav tikai sabiedrības izglītošana par dzīvnieku pasauli un tā nav tikai izklaides vieta. Zoodārzam otra ļoti svarīga funkcija ir rūpēties par to dzīvnieku sugu saglabāšanu, kas ir uz izzušanas robežas.