Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© wikipedia.org

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

TŪRISTIEM PATĪK RĪGA: Par Rīgas interesantāko piesaistes objektu 29% ārvalstu ceļotāju viennozīmīgi norāda Vecrīgu, tai seko Brīvības piemineklis ar 6,3% un Nacionalā opera – 4,3%, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) pētījums.

EIROPĀ MIRST NO VĒŽA: Eiropas Savienībā (ES) 2011.gadā katra ceturtā nāves gadījuma iemesls bija vēzis, bet Latvijā - katra piektā, liecina "Eurostat" dati.

UKRAINA IERODAS NATO ĢENERĀLIS: Ukrainā ieradies NATO ģenerālis Brīdlovs, viņam paredzēta tikšanās arī ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

APBRUŅOS ZEMESSARGUS: Tuvākā mēneša laikā Zemessardze tiks pie nedaudz cienījamāka bruņojuma. Par 4 miljoniem eiro Latvija no Norvēģijas pērk lietotu, taču gana labā stāvoklī esošu tehniku.

AKVALANDES ĒKA JOPROJĀM NEDROŠA: Rīdzinieku iecienītais ūdens atrakciju parks Akvalande plānoja atsākt darbību jau pagājušajā nedēļā, taču Rīgas pilsētas būvvaldē pret šādiem apgalvojumiem izturējās skeptiski. Ēku nav atļauts ekspluatēt, norāda būvvaldes pārstāve Ilze Žūka. Aizvien trūkst pārliecības, ka būve ir droša un apmeklētājiem tajā netiek radīti draudi veselībai vai dzīvībai.