Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ar videokameru palīdzību Jelgavā pašvaldības policija aiztur iespējamu dedzinātāju

© f64

Naktī no sestdienas uz svētdienu, 23.novembri, Jelgavas pilsētas pašvaldības policija aizturējusi kādu vīrieti, kurš videonovērošanas kamerās manīts vietās, kur izcēlušies ugunsgrēki. Valsts policijā pret aizturēto sākts kriminālprocess.

Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce aģentūru LETA informēja, ka 22.novembrī plkst.23.44 saņemts izsaukums, ka Jelgavā, Viestura ielā, no kādas ēkas nākot dūmi. Ierodoties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vienībai, pašvaldības policija ugunsgrēka dzēšanas laikā nodrošināja sabiedrisko kārtību un slēdza satiksmi Viestura ielas posmā pie Pulkveža Brieža un Ausekļa ielu krustojuma, kur dega saimniecības ēka apmēram 100 kvadrātmetru platībā.

Cietušo šai ugunsgrēkā nebija, bet no pašvaldības policijas videonovērošanas inspektoriem tika saņemta informācija, ka neilgi pirms ugunsgrēka teritorijā iegājis kāds vīrietis.

Savukārt tajā pašā naktī, bet jau 23.novembrī plkst.1.04 pašvaldības policijas inspektors, patrulējot pa pilsētu, pamanījis, ka Vecpilsētas ielas pagalmā ar atklātu liesmu deg malkas šķūnīši. Uz notikuma vietu izsaukti VUGD darbinieki, kā arī tika evakuēti tuvākās mājas iedzīvotāji un nodrošināta sabiedriskā kārtība ugunsgrēka lokalizācijas laikā.

Apsekojot tuvāko apkārtni, pēc pašvaldības policijas videonovērošanas inspektoru dotajām pazīmēm tika aizturēts 30 gadus vecs vīrietis, kurš, pēc videonovērošanas inspektoru informācijas, bija tas pats, kurš neilgi pirms ugunsgrēka sākuma bija iegājis Viestura ielas teritorijā, kur dega saimniecības ēka.

Aizdomīgais vīrietis tika aizturēts un nodots uz notikuma vietu izsauktajiem Valsts policijas darbiniekiem tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar abiem dedzināšanas gadījumiem un aizturēto vīrieti VP Jelgavas iecirknis sācis kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, un šajā procesā aizturētā persona atzīta par aizdomās turēto un ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā.

VP pārstāve skaidroja, ka par šādu nodarījumu pēc likuma vīrieti var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.