Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

RECEPTES: Plovs ar bul­gu­ru

© Leonīds Gusevs

Veselīga un neparasta recepte.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

1 glā­ze bul­gu­ra

2 glā­zes ūdens vai bul­jo­na

500 g vis­tas fi­le­jas

2 sī­po­li

2 ķip­lo­ka dai­va

pa­liels bur­kāns

sar­ka­nā pap­ri­ka

2 ēdam­ka­ro­tes to­mā­tu pas­tas

pē­ter­sī­ļi

sviests

eļ­ļa cep­ša­nai

 

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA:

  1. Ne­lie­lā svies­ta dau­dzu­mā ap­cep bul­gu­ru, līdz jū­tams riek­stu aro­māts.
  2. Pan­nā ne­lie­lā eļ­ļas dau­dzu­mā ap­cep sa­smal­ci­nā­tus sī­po­lus, pēc tam pie­vie­no ga­ļu, pā­rē­jos dār­ze­ņus un to­mā­tu pas­tu. Sau­tē, līdz dār­ze­ņi mīk­sti.
  3. Dār­ze­ņiem pie­vie­no bul­gu­ru, pie­lej 2 glā­zes ūdens vai bul­jo­na, pie­vie­no sī­ki sa­smal­ci­nā­tas ķip­lo­ka dai­vi­ņas, vi­su sa­mai­sa un sau­tē ap­tu­ve­ni 10 mi­nū­šu. Kad plovs no­celts no uguns, vis­maz pus­stun­du tam ļauj at­pūs­ties.
  4. Pirms pa­snieg­ša­nas pie­vie­no smal­ki ka­pā­tus pē­ter­sī­ļus.