Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Netālu no Latvijas ūdeņiem manīta Krievijas zemūdene

© F64

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) vakar Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem pamanījuši Krievijas bruņoto spēku zemūdeni, aģentūra LETA uzzināja NBS.

Krievijas "BS Kilo" klases zemūdene identificēta Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā 27 jūdzes no teritoriālajiem ūdeņiem.

Jau ziņots, ka divās pagājušajās nedēļas netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatēti pieci Krievijas bruņoto spēku kuģi.

Savukārt kopumā šogad līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku kuģi, kā arī lidmašīnas Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Parasti Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.