Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

EDSO Augstā komisāre atzinīgi novērtē paveikto sabiedrības integrācijā

© nra arhīvs

Kultūras ministrija guvusi atzinību no EDSO Augstās komisāres mazākumtautību jautājumos Astrīdas Tūrsas (Astrid Thors) par veiktajām aktivitātēm sabiedrības integrācijas procesu sekmēšanā.

19.novembrī Kultūras ministre Dace Melbārde saņēma vēstuli no EDSO Augstās komisāres mazākumtautību jautājumos A.Tūrsas, kura tikās ar ministri 16.oktobrī. Savā vēstulē Kultūras ministrei A.Tūrsas kundze izsaka pateicību par iespēju iepazīties ar paveikto darbu mazākumtautību integrācijas jomā. Viņa īpaši novērtē ministres apņemšanos atbalstīt latviešu valodas apguves iespējas, jo vizītes laikā etnisko minoritāšu pārstāvji ir minējuši nepieciešamību apgūt latviešu valodu.

Komisāre pozitīvi novērtē ministres izpratni mediju telpas sašķeltības jautājumā un ieguldītās pūles, lai novērstu sašķeltību, atbalstot sabiedriskos medijus. Īpaši viņa pateicas par organizēto tikšanos ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem no mazākumtautību konsultatīvās komitejas. Komisāre augsti vērtē, ka mazākumtautību pārstāvjiem ir dota iespēja apspriest integrācijas aktivitātes un prioritātes. Viņa arī iesaka sadarbību turpināt, meklējot jaunas iespējas, kā atbalstīt latviešu valodas apguvi, veicināt nepilsoņu naturalizāciju un sekmēt līdzdalību sabiedriskajos procesos.