Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Šorīt Latvijas austrumos braukšanu apgrūtina sniegs un apledojuma veidošanās

© F64

šorīt Vidzemē un Latgalē turpina nedaudz snigt un vietām Latvijā braukšanu apgrūtina uz brauktuvēm esošais sniegs un apledojuma veidošanās, liecina ceļu uzturētāju "Latvijas valsts ceļi" (LVC) informācija.

Gaisa temperatūra no -2ºC līdz +3ºC. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, šodien vēl gaidāmi nokrišņi lietus un slapja sniega veidā, kas veicinās ceļu apledošanu.

 Rīgas apkārtnē, Kurzemē un Zemgalē meteoroloģiskā situācija neietekmē braukšanu pa galvenajiem autoceļiem.

Ainažu virzienā ceļa posmā Bīriņu pagrieziens – Ainaži nedaudz snieg un uz brauktuvēm veidojas apledojums.

Siguldas virzienā ceļa posmā Vireši – Veclaicene brauktuves ir sniegotas.

Daugavpils virzienā ceļa posmos Pļaviņas – Jēkabpils, Krāslava – Paternieki un Jēkabpils – Varakļāni brauktuves apledo.

Uz reģionālajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Limbažu, Madonas, Preiļu un Valkas apkaimēs.

 Va/s Latvijas autoceļu uzturētājs veic ceļu attīrīšanu no sniega un pretapledojuma apstrādi slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šobrīd iesaistītas 70 ziemas dienesta tehnikas vienības.

 Atgādinām, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

 

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.