Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Mozaīka" aicina iznākt no pagrīdes visus slavenos Latvijas gejus

© f64

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienība "Mozaīka" priecājas par ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) "iznākšanu no skapja" un cer, ka šim piemēram sekos arī citi sabiedrībā pazīstami ļaudis, aģentūrai LETA uzsvēra "Mozaīkas" valdes priekšsēdētāja Kristīne Garina.

Garina sacīja, ka šāds solis ir drosmīgs un apsveicams un tas ir signāls, ka tuvākajā nākotnē LBGT stāvoklis un tiesības varētu uzlaboties.

Rinkēviča paziņojums dodot cerības uz to, ka sabiedrības attieksme pret LBGT mainīsies pozitīvā virzienā, ņemot vērā "Rinkēviča pozitīvo tēlu", teica Garina. Ņemot vērā, ka valsts amatpersonas rīkojas atbilstoši sabiedrības vairākuma interesēm, cilvēku viedokļu maiņa varētu "iekustināt valsts vadītājus izstrādāt nepieciešamās tiesību normas", viņa norādīja.

Garina apšauba, ka Latvijā dzīvojošie seksuālo minoritāšu pārstāvji varētu pārcelties uz valstīm, kur viendzimuma partnerattiecību reģistrācija ir atļauta. Vēl jo vairāk Garina šaubās par to, vai Latvijas seksuālās minoritātes lems savas attiecības reģistrēt citās valstīs, jo Latvijā šāda reģistrēšana netiek atzīta.

Kā ziņots, Rinkēvičs ceturtdien vakarā savā "Twitter" kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls.

Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: "Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay."

Nākamajā ierakstā angļu valodā ministrs apliecināja: "Ar lepnumu paziņoju, ka esmu gejs... Labu veiksmi jums visiem..."

Rinkēvičs ir pirmais politiķis Latvijas vēsturē, kurš publiski atzinis, ka ir homoseksuāls.