Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

IETUR SAVU TĒLU: Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadītā partija "No sirds Latvijai" (NSL) aicinās 12.Saeimā izveidot izmeklēšanas komisiju, lai atklātu bankas "Citadele" pārdošanas darījuma aizkulises un tā iniciatorus būtu iespējams saukt pie atbildības.

TOMĒR "NĒ":  Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments šodien noraidīja partijas "Saskaņa" pieteikumu, ar kuru pārsūdzēti Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātie 12.Saeimas vēlēšanu rezultāti. Spriedums nav pārsūdzams. Kā ziņots, "Saskaņas" pieteikumā AT bija lūgts pilnībā vai daļēji atcelt vēlēšanu rezultātus Latgales vēlēšanu apgabalā. Partija aicināja tiesu uzlikt par pienākumu CVK atzīt par nederīgām tās par "Vienotību" atdotās vēlēšanu zīmes, kurās ir izsvītroti visi deputātu kandidāti un atstāts tikai kandidāta Dzintara Zaķa vārds un uzvārds, kā arī tās vēlēšanu zīmes, kurās Zaķim ir pielikts plusiņš.

CERĪGI: Valsts prezidents Andris Bērziņš ir pārliecināts, ka jaunā valdība varētu būt stiprāka par iepriekšējām. Prezidents Latvijas Radio 4 raidījumā "Darbojošās personas" sacīja, ka vairāki ministru amatu kandidāti, piemēram, Veselības ministrijas, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas potenciālie vadītāji Guntis Belēvičs (ZZS) un Mārīte Seile viņam nav īpaši zināmi. Vienlaikus Bērziņš piebilda, ka šo cilvēku iepriekšējā darbība liek domāt, ka viņi ir profesionāļi un viņiem ir potenciāls.