Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Brīvdienas Cēsīs var baudīt jebkurā gadalaikā

© Kaspars Kurcens

Daudzveidīgais Cēsu un apkārtnes atpūtas piedāvājums būs gaišu emociju piepildīts jebkurā gadalaikā – gan brīvā dabā, gan iekštelpās. Kultūras iestādēs notiek dažādi pasākumi, plašas ir arī aktīvās atpūtas iespējas brīvā dabā. Gan rudenī, gan ziemā aicina sasildīties Cēsu pirtiņas un mājīgās kafejnīcas.

Slēpošanas un atpūtas parks Ozolkalns kopā ar slēpošanas kompleksu Žagarkalns ne velti tiek dēvēts par lielāko slēpošanas kūrortu Latvijā. Te šogad izveidota bērnu/mācību trase, kas ir plašāka un lēzenāka, īpaši piemērota, lai sāktu slēpošanas iemaņu apguvi. Tradicionāli aktīvās atpūtas cienītāji tiek gaidīti uz Jaungada sagaidīšanas svētkiem 31. decembrī ar kalna disko un slēpošanu, snovošanu kā Ozolkalnā, tā Žagarkalnā. Ziemā aktīvi atpūsties ar distanču slēpēm iespējams arī Priekuļu biatlona trasēs, kuru garumi ir no 1 līdz 10 km. Šoziem jauns piedāvājums ģimenei un draugiem būs Ungurmuižā – slidotava uz muižas mazā dīķa, distanču slēpošana muižas meža parkā, izbraucieni ar kamanām, karsta tēja un sātīgas pusdienas Ungurmuižas restorānā. Bet Cīrulīšu dabas takās pastaigās gar Gaujas krastu ikvienā gadalaikā var baudīt upes senlejas krāšņumu, vērot dzīvniekus un apskatīt klintis, alas un avotus.

Atpūtas komplekss Rakši arī ziemā piedāvās izjādes un pastaigas ar kamieļiem, lamām, braucienus ar sniega motocikliem, peintbolu, kamieļmātes piena pankūku degustāciju un citas aktivitātes. Atklāšanas brīnumu piedzīvos tie, kas apmeklēs bērnu zinātnes centru Z(in)oo, jo tajā, pašiem aktīvi līdzdarbojoties un eksperimentējot, ikvienam ir iespēja izpētīt fizikas, ķīmijas un mehānikas likumus.

Cēsu pils komplekss ir īpaši padomājis par ģimenēm ar bērniem. Te ģimenes aicinātas atklāt mazā grāfa noslēpumaino vēstuli, doties pastaigās pa pilsdrupām ar lukturīšiem un sikspārnēna Valtera uzdevumu mugursomu. Tūrisma informācijas centrā var saņemt Viduslaiku skrējiena komplektu un netradicionālā pastaigas veidā, visai ģimenei risinot aizraujošus uzdevumus, no jauna atklāt Cēsis.

Cēsīs un apkārtnē ir ļoti plašs naktsmītņu piedāvājums. Ir gan trīs zvaigžņu viesnīcas, hosteļi, viesunami un kempingi, savukārt privātāku atmosfēru iespējams baudīt kādā no apartamentiem. Maltītēm var izvēlēties kādu no daudzajām pilsētas kafejnīcām vai restorāniem. Pilsētā ir gan vietas ar specializētiem un neparastiem piedāvājumiem, gan arī iespējams baudīt jau tik pierastās picas vai latviešu virtuvi.

Cēsis lepojas ar šopavasar atklāto Vidzemes koncertzāli Cēsis. Tās darbinieki rūpējas, lai koncertu, izstāžu, kino un citu pasākumu klāsts būtu ļoti daudzveidīgs un katrs varētu atrast savām vēlmēm piemērotāko. Dažnedažādi pasākumi notiek arī Cēsu Jaunajā pilī, CATA kultūras namā, mākslas telpā Mala un Ungurmuižā.

Ikvienam pilsētas viesim lielisks palīgs būs Cēsu tūrisma informācijas centrs, kas atrodas Pils laukumā 9. Tūrisma speciālisti palīdzēs atrast labāko risinājumu atpūtai Cēsīs un tuvējā apkārtnē, palīdzēs rezervēt naktsmītnes. Centrā pieejami daudzveidīgi informatīvie materiāli. Informāciju par dažāsdajām atpūtas iespējām ikviens var iegūt arī mājaslapā www.turisms.cesis.lv

Lai visiem patīkama atpūta rudens un ziemas sezonā!