Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Stendzenieks deputāta Kaimiņa vēlētājus nosauc par neveiksminiekiem

© f64

Reklāmas eksperts Ēriks Stendzenieks veltījis asu kritiku jaunajam deputātam Artusam Kaimiņam un cilvēkiem, kuri viņu ievēlēja.

Stendzenieks sarunā ar 7Guru spriež, ka Latvijas vēlētājam tagad esot citi standarti nekā kādreiz: "Zatlera reformu partijas laikā, īsi pēc Saeimas atlaišanas, tika noformulēts ideālā Latvijas politiķa tēls - jauns un bez pieredzes. Pēc šādiem kritērijiem premjerministra amatam vislabāk atbilstu mans astoņgadīgais dēls."

"Pārstāvu to niecīgo sabiedrības daļu, kuri neklausās LR2, neskatās Ugunsgrēku un nelasa PDz. Uzskatu, ka valsts vadīšana ir sarežģīta nodarbe, kas prasa dziļas zināšanas, augstas inteliģences koeficientu, plašu redzesloku, spēju saskatīt sakarības un formulēt viedokli," spriež reklāmas speciālists. "Ejot pie ārsta, negaidu, ka mani operēs puisis no ielas, tāpēc, ka viņš ir jauns un bez pieredzes, bet toties nav ņēmis aploksni. Dodu priekšroku zināšanām. Man šķiet dīvaini ievēlēt cilvēkus, kuri pirmos divus gadus cenšas aptvert, kur viņi ir nonākuši, un tad nākamos divus mēģina pielāgot atbildību savam izglītības un inteliģences līmenim."

"Man nav iebildumu pret vairumu Vienotības politiķu. Taču man nav ilūziju par sabiedrību, kas ir spējīga Saeimā ievēlēt Artusu Kaimiņu. Iepriekšējās Saeimas ārkārtas vēlēšanās, redzot, ka Reformu partija premjera amata kandidātam izvirzīja Sprūdžu, šķita, ka tālāk vairs nav kur. Mēs esam sasnieguši zemāko sabiedrības pilsoniskās inteliģences atsitiena punktu," skarbs ir Stendzenieks.

"Mani neizbrīna fakts, ka visvairāk balsu Kaimiņš savāca tieši starp Īrijas strādniekiem. Tie varētu būt precīzi Artusa vēlētāji - neveiksmīgi cilvēki, kuri Latvijā nav atraduši piepildījumu un šobrīd sevi realizē šampinjonu lasīšanā vai cementa pienešanā būvlaukumiem," Kaimiņa elektorātu raksturo Stendzenieks.

"Cik naivam ir jābūt, lai pat uz sekundi noticētu, ka kāds tagad ies un stāstīs taisnību?" ironizē Stendzenieks. "Visi līdz šim ir bijuši negodīgi, korumpēti, divkosīgi, nelietīgi un lišķīgi zagļi. Tagad cilvēces vēsturē ir pienācis mirklis, kad šis viens cilvēks beidzot runās taisnību, turklāt - cilvēks, kurš savā raidījumā pazemo savus draugus, kolēģus un vecākas sievietes, uzvedas nelietīgi gan sadzīvē, gan publiskajā telpā."

"Šķiet, ka Artusa Kaimiņa līmeni parasti pāraug pamatskolas beidzamajā klasē. Uzstādījumu "es Dartanjans, visi pārējie cirvji" pāraug bērnības beigu fāzē un agrīnā jaunībā ieiet ar pilnīgāku izpratni par dzīvi, kas ir labs un slikts," spriež reklāmas eksperts. "Saeimā ir ievēlēts cilvēks, kurš vēlēšanu dienā pie aģitācijas aizlieguma nekautrējās nofotografēt savu biļetenu, kurā pats bija izsvītrojis visus savus partijas biedrus un sev vienīgajam ielicis krustiņu. Tieši par kādām rakstura īpašībām tas liecina? Kādēļ Latvijai būtu vajadzīgs šāds politiķis, kurš, pirms stājies amatā un ticis ievēlēts, jau paspējis nodot visu savu partiju?"

Avots: focus.lv