Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Par Elīnas Pupiņas nogalināšanu - desmit gadi cietumā; apcietina tiesas zālē

© f64

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien Jānim Gaigalam par savas draudzenes Elīnas Pupiņas nogalināšanu piesprieda desmit gadus un vienu mēnesi cietumā.

Apsūdzētais tika apcietināts tiesas zālē. Vīrietim tika noteikta arī policijas kontrole uz vienu gadu.

Tāpat tiesa nolēma no apsūdzētā par labu nogalinātās jaunietes tuviniekiem piedzīt mantiskā un morālā kaitējuma kompensācijas kopumā aptuveni 33 000 eiro apmērā. Tāpat apsūdzētajam uzdots maksāt par labu valstij 1138 eiro un segt 56 eiro lielos procesuālos izdevumus.

Motivēts spriedums būs pieejams 31.oktobrī un tad to desmit dienu laikā varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

LETA jau ziņoja, ka prokurors apsūdzētajam Gaigalam lūdzis piespriest brīvības atņemšanu uz 14 gadiem un vienu mēnesi ar policijas kontroli uz vienu gadu.

Saskaņā ar apsūdzību 2012.gada 15.maija vakarā Gaigals, būdams izdzēris 600-650 gramus viskija un nedaudz šampanieša, uzturējies savā dzīvesvietā Rīgā, Buļļu ielā, kad pie viņa ieradusies draudzene un studente Elīna. Abi sastrīdējušies, un, kamēr meitene gulējusi dīvānā, Gaigals aplicis viņai rokas ap kaklu un saspiedis tās cieši kopā. Draudzeni viņš žņaudzis aptuveni pusotru minūti, tad iesitis viņai ar roku pa deniņiem, bet pēc tam iesitis vēl vismaz astoņas reizes, kā arī atsitis draudzenes galvu pret sienu un visbeidzot ar savu labo ceļgalu iesitis viņai pa seju.

Smagu miesas bojājumu dēļ iestājusies meitenes nāve, bet apsūdzētais paņēmis no viņas maka desmit latus un atstājis dzīvokli. Par to Gaigalam tagad celta apsūdzība pēc Krimināllikuma (KL) 116.panta par slepkavību un KL 180.panta 1.daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā.

Pēc saīsinātās apsūdzības uzklausīšanas tiesa vaicāja Gaigalam, vai viņš atzīst savu vainu, uz ko apsūdzētais atbildēja, ka vainu atzīst daļēji. Attiecībā uz pantu par slepkavību apsūdzētais nenoliedza, ka fiziski ietekmējis draudzeni, taču viņš skaidroja, ka neesot vēlējies meiteni nonāvēt. Savukārt desmit latu zādzību no draudzenes maka Gaigals noliedza.