Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Redzi aizdomīgo, sūti īsziņu!

© publicitātes

Skrejlapas ar pedofila fotorobotu ir izlīmētas ne tikai Imantā un Zasulaukā, bet arī citviet Rīgā. Tās var atrast gan uz kokiem, gan pie namu ārdurvīm un kāpņu telpās. Tagad, ja uz ielas vai sabiedriskajā transportā pamanāt meklētajam dzimumnoziedzniekam līdzīgu personu, ir iespējams nosūtīt īsziņu.

Policija aicina iedzīvotājus ziņot par aizdomīgām personām, zvanot policijai uz tālruņa numuru 110 un sūtot īsziņu glābējiem uz numuru 112. Sūtot īsziņu, vēlams uzrakstīt pēc iespējas precīzāku informāciju – kur atrodaties, kādā transportlīdzeklī braucat, ja aizdomīgā persona jau izkāpusi, tad kurā vietā. Policija pārbauda katru personu, par kuru tiek ziņots, un iedzīvotājiem nevajag uztraukties, ja būs norādījuši uz nepareizo cilvēku. Protams, nevajag ļaunprātīgi izmantot iespēju un zvanīt vai sūtīt īsziņu par fotorobotam pilnīgi neatbilstīgu cilvēku. Tāpat arī nevajag sūtīt īsziņas glābējiem par citām problēmām un negadījumiem.

Policijā atzīst, ka seksuālo noziedznieku meklēšana ir sarežģīta, savukārt medijos tikuši citēti eksperti, kuri norādījuši, ka meklētais dzimumnoziedznieks, visticamāk, ir vienpatis, kuru tik ilgi meklē tieši šā iemesla dēļ. Viņš slēpjas, nemeklē palīdzību pie paziņām vai radiniekiem un spēj ilgi palikt neatpazīts. Viens no bijušajiem policistiem Neatkarīgajai sacīja, ka šāda veida noziegumos ir grūti atrast likumsakarības – upuris vienkārši ir patrāpījies pa ceļam pedofilam kaut kādā vietā, nevis speciāli meklēts vai abi bijuši pazīstami.