Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Valdības deklarācijas izstrādes grupas vadīs Matīss, Latkovskis un Viņķele

© f64

Valdošās koalīcijas partiju pārstāvji vienojušies par trīs konkrētiem virzieniem, kas tiks iekļauti valdības deklarācijā, un tie būs - tautsaimniecības attīstība, valsts drošība un stabilitāte, kā arī labklājības, ģimenes un sociālie jautājumi, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Valdības vadītāja skaidroja, ka pie deklarācijas strādās darba grupas, katrai no kurām koalīcijas partijas deleģēs pa diviem cilvēkiem. Darba grupas vēl tiek veidotas, taču jau ir vienošanās par to vadītājiem.

Darba grupu, kas strādās pie tautsaimniecības sadaļas, vadīs satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), darba grupu par drošības jautājumiem vadīs Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V), savukārt darba grupu par sociālajiem, labklājības un ģimenes jautājumiem vadīs deputāte Ilze Viņķele (V).

Straujuma vēlētos, lai valdības deklarācija būtu koncentrēta, un katrā no trīs sadaļām būtu skaidri iezīmēts, ko tieši nākamajos četros gados vēlamies panāk un kā to izdarīt.

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) atbildīgā par deklarācijas rakstīšanas procesu kopumā būs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece-Ozola, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Tautsaimniecības sadaļu kopā ar partneriem veidos zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), drošības lietu formulēšanā būs iesaistīts aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), savukārt sociālos, labklājības un ģimenes jautājumus deklarācijas kontekstā no politiskā spēka puses kūrēs labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS).