Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Imantas pedofils varētu būt policijas darbinieks

© Valsts Policija

Vērtējot Imantas pedofila prasmīgo izvairīšanos no likumsargiem, varētu domāt, ka, iespējams, Imantas pedofils varētu nākt no policijas aprindām, uzskata biedrības "Stop drugs" valdes priekšsēdētājs Sandris Bergmanis.

Sarunā ar aģentūru LETA Bergmanis uzsvēra, ka Imantas pedofils, kurš, iespējams, paveicis kārtējo noziegumu, seksuāli izmantojot 13 gadīgu meiteni Zasulauka rajonā, ļoti prasmīgi izvairās no novērošanas kamerām, kā arī veiksmīgi slēpjas, aizejot pagrīdē.

Bergmanis tāpat pieļauj, ka vainīgais, iespējams, varētu būt arī jebkurā citā drošības vai operatīvajā dienestā strādājošais, turklāt tas varētu būt arī kāds bijušais šo dienestu darbinieks.

Lai gan šādam apgalvojumam netic Imantas iedzīvotāju patruļas veidotājs Antons, kurš nevēlējās atklāt savu uzvārdu, viņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka gadījumā, ja šādas baumas apstiprināsies, tas būs skandāls, kura rezultātā amatus vajadzētu atstāt gan policijas virsniekiem, gan arī iekšlietu ministram.

Lai aktivizētu iedzīvotājus cīņai pret Imantas pedofilu, šodien plkst.19 Anniņmuižas bulvārī notiks Imantas iedzīvotāju patruļas sanāksme, kurā piedalīsies arī biedrības "Stop drugs" un policijas pārstāvji.

Bergmanis aģentūrai LETA norādīja, ka šovakar tiks lemts par to, kā biedrība var iesaistīties Imantas iedzīvotāju patruļā. Lai gan Bergmanis uzskata, ka "lielu vīru" iesaistīšana varētu tikai nobiedēt Imantas pedofilu, liekot viņam atkal "aiziet pagrīdē", un ka būtu jādomā smalkāks ķeršanas plāns, Antons uzskata, ka pašlaik plānots atkārtot vēl pavasarī darīto, kad iedzīvotāji brīvprātīgi patrulēja pie rajona skolām, bērnu pagalmiem.

Antons sacīja, ka šoreiz būtu nepieciešams "sacelt visu Rīgu", kustībai piesaistot arvien vairāk cilvēku, tādējādi bērniem nodrošinot drošāku vidi. Viņš ir pārliecināts, ka Imantas pedofils sirgst ar nopietnu psihiatrisku kaiti, kura pat gadījumā, ja viņš atkal nodomās slēpties, atkal parādīsies. Tāpēc būtu jārīkojas proaktīvi, lai pēc iespējas ātrāk notvertu noziedznieku, uzsvēra Antons.

Policija ir informēta par iedzīvotāju patruļām un ir gatava ar tām sadarboties, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Jau ziņots, ka policija kopš pavasara meklē jaunu vīrieti, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri. Iepriekšējais noziegums bija izdarīts 14.martā ap plkst.15, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības.

Visus trīs noziegumus vienoja tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku.

Visi noziegumi tika pastrādāti Imantā, tostarp Zentenes un Dammes ielā.