Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

ASTROLOĢIJA: Horoskopu saderība mīlas attiecībām

© F64

Astroloģijā, analizējot cilvēka pamathoroskopu un arī saderības kartes, tiek ņemta vērā četru stihiju klātbūtne, kas ir kā pamats visās materiālajās struktūrās. Katrai stihijai ir sava enerģija, ir sava apziņa, tās darbojas katrā cilvēkā, un dzīve sastāv no šo enerģiju izpausmēm.

Katra zodiaka zīme pārstāv kādu no četrām enerģijām.

Uguns: Auns, Lauva, Strēlnieks.

Gaiss: Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs.

Zeme: Vērsis, Jaunava, Mežāzis.

Ūdens: Vēzis, Skorpions, Zivis.

Šīs stihijas par pamatu ir ņēmis arī Karls Gustavs Jungs savās teorijās, izveidojot četru temperamentu pamattipus: holeriķis (Uguns), sangviniķis (Gaiss), flegmatiķis (Zeme), melanholoķis (Ūdens).

Kā savā starpā sadzīvo stihiju pārstāvji, un ko tie cits citam var sniegt?

Vienas stihijas zīmju cilvēki būs ar līdzīgu dzīves uztveri, varbūt labāk sapratīs otru. Viņiem var būt kopīgas intereses, aizraušanās, daudz vienojošo faktoru. Taču, kad līdzīgā ir par daudz, parādās arī savi riski. Savukārt atšķirīgās stihijas var viena otru papildināt, bet tajā pašā laikā absolūti pretējais var radīt arī sienu – mēs nevaram saprasties, jo esam no citādākām pasaulēm un runājam viens otram nesaprotamā valodā.

Aplūkosim, kāda aina paveras.

Uguns + Uguns – ļoti karsti. Attiecībās daudz dinamikas, daudz vēlmes dominēt. Grūti vienoties, kurš te būs priekšnieks un ģimenes galva, kurš kuram piekāpsies un kā panākt kompromisu starp abu vēlmēm. It īpaši jaunībā, kad cilvēki ir karstgalvīgāki, kad vēlas pierādīt sevi, kad ir konkurences un ambīciju laiks. Toties ar savu enerģiju abi kopā var paveikt lielas lietas! Kopā realizēt dažādus projektus, kopā sportot, izklaidēties, doties piedzīvojumos. Visādā ziņā šajās attiecībās netrūks ne dinamikas, ne kaisles.

Uguns + Zeme – Uguns enerģija un trauksme praktiskajai un stabilajai Zemei var šķist par daudz un par karstu. Un otrādi – Ugunij miers un rāmums ir svešs. Tiek uzskatīts, ka Uguns ar Zemi konfliktē, taču pavisam droši to nevar apgalvot. Ir arī savi labie momenti – valgu un emocionālu Zemi Uguns žāvē. Tas izgaismo krēslainos, neizgaismotos laukumus, izceļot jaunas nianses un Zemes labākās īpašības. Ja Zeme ir tīra un dabiska, tā itin labi spēj ar Uguni saprasties. Taču, ja Zeme ir sausa, izkaltusi, bez valgmes, tad Uguns to galīgi izkaltēs. Ugunij jādomā par to, kad Zemei vajag siltumu un gaismu. Starp abām stihijām laba savienība var veidoties, ja Zeme ir stabils pamats, uz kura Uguns var degt droši un spoži.

Uguns + Gaiss – Uguns bez Gaisa nevar dzīvot. Gaisa plūsma liesmas dara spožas, liek tām iedegties krāšņāk un siltāk. Gaiss baro Uguni lielākai degsmei. Ko Uguns dod pretī? Tā žāvē Gaisa mitrumu un ļauj Gaisam tīkami sasilt. Šī savienība ir spējīga radoši darboties, vienmēr papildinot vienam otru ar jaunu vēsmu. Tomēr, ja abi nākuši no pārāk atšķirīgām vidēm vai pasaulēm, satiekoties var rasties eksplozija. Uguns liesmas būs pārāk nepacietīgas un Gaisu darīs nervozu. Šajā savienībā jāuzmanās no Gaisa pārkaršanas un Uguns izdegšanas, pārvēršoties pelnos.

Uguns + Ūdens – Ūdens zīmei savā smalkajā un intuitīvajā pasaules uztverē vajadzētu saprast – ar Uguni nav joki. Uguns ir ātra un spilgta, viņai mokoši būs piedalīties garās, emocionālās sarunās. Tās Uguni ne tikai garlaikos, bet pat atņems viņai enerģiju. Ja uzplaiksnīs neapmierinātība, tad tik versmaina, ka Ūdens tajā pašā brīdī var pārkarst. Nesaskaņas būs vienlaikus vētrainas un emocionālas. Ja abi viens otru izpratīs un ņems vērā katra dabu, tad Uguns un Ūdens var papildināt un tiekties viens pie otra – Ūdenim patīk aktīvā Uguns un Ugunij plašais Ūdens. Šī savienība ir enerģētiski spraiga. Uguns apgaismo, silda Ūdeni, Ūdens rada mierīgu fonu, kurā Uguns izceļas vai spoguļojas.

Ūdens + Ūdens – daudz emociju, daudz intuīcijas un emocionālas pieķeršanās. Varbūt pat pārāk daudz, var sākties pali un plūdi.

Ūdens + Gaiss – Ūdens emocionālajā dvēselē Gaiss ienes tādu informācijas daudzumu, ka reizēm nabaga Ūdens tiek tā uzlādēts, ka sāk burbuļot, šūmēties un kļūst kā gāzēts. Vai tas ir slikti? Pirmajā brīdī varbūt, jo uzšūmēts Ūdens Gaisa informāciju ar putām aizskalos prom, bet Gaisu padarīs mitru un smagnēju. Bija vai nebija kas – jautājums paliks atklāts. Taču Ūdenī ir spēks, un, lēnām izspiežot nevajadzīgos, nederīgos un liekos burbuļus, viņš spēj arī paturēt sev tikai būtiskāko. Ūdenī no Gaisa paliek informācija, ko Ūdens spēj vēstīt pasaulei. Līdzsvarotos apstākļos šīs stihijas papildina viena otru. Gaiss mīl klejot plašumos, kamēr Ūdens čalo savā gultnē. Esot brīvā savienībā, šīs stihijas tiecas viena pie otras.

Ūdens + Zeme – Ūdens plūst un plūstu bezgalīgos plašumos, ja Zeme nepalīdzētu. Tā rada gultni un krastus Ūdens enerģētiskai plūsmai. Un tikai Zeme spēj sakārtot Ūdens emocionālo plūdumu, veidojot upes, ezerus un jūras. Tas Ūdenim dod iespēju koncentrēties un tiekties dziļumā. Ūdens ir pateicīgs Zemei par palīdzību, stabilitāti un mūžīgu līdzāspastāvēšanu. Pat izkaltusi vai drūma Zeme sākumā Ūdenim liekas ļoti jauka. Viņš atdod savu valgmi, dara Zemi auglīgu. Taču – uzmanīgi. Kas par daudz, tas par skādi. Pārlieku daudz Ūdens emocionāla visaptverošā plūduma kādā brīdī Zemē var radīt dubļainu masu, bez formas un vadlīnijām.

Gaiss + Gaiss – daudz ideju, daudz informācijas, kontakti, viegli gaisīga saskarsme, lidojums, bet nestabilitāte, liela mainība un nenoteiktība.

Gaiss + Zeme – Zeme ir stabilais visa pamats, un tā spēj pastāvēt līdzās ar Gaisu. Zeme ir forma, bet Gaiss to piepilda un aptver, pieslīpē un mēģina darīt nevainojami perfektu. Zeme caur Gaisu top auglīga, un Gaiss palīdz Zemes informācijai izsēties pasaules plašumos. Gaiss no nekā rada ideju, bet Zeme to realizē praksē. Viņa varbūt reizumis uzskata, ka Gaiss tomēr lidinās pa mākoņiem. Bet Gaisam var šķist, ka Zeme ir kaut kas pārlieku monumentāls, nekustīgs un smagnējs.

Zeme + Zeme – daudz praktiskuma, bet gandrīz nemaz nav lidojuma burvības. Viens otru tur tuvāk zemei, stabiliem pamatiem, prozai, taču arī estētiskajam un dzīves baudījumam.

http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2014/10/10/astrologiska-saderiba-kad-gaiss-uzpus-liesmu