Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jaunnedēļ - lietains, vējains un vēss laiks

© F64

Pirmdien nokrišņu zona jau šķērsos visu Latviju, dažviet nesot pat stipru lietu. Arī vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un pieņemsies spēkā - otrdien teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-19 m/s, bet piekrastē pat 20-21 m/s.

Nedēļas vidū īslaicīgi pastiprināsies augsta spiediena atzars (atmosfēras spiediens paaugstināsies) un nokrišņi mitēsies, arī vējš pierims, bet jau trešdien dienas gaitā ar nākamo ciklonu saistīta mākoņu un nokrišņu zona sasniegs Latvijas teritoriju; lietana un vējaina būs gan ceturtdiena, gan arī piektdiena.

Ar ziemeļu vējiem Latvijā ieplūdīs ievērojami vēsākas gaisa masas – ja šonedēļ daudzviet dienas laikā gaiss iesila pat līdz +20...+23 grādiem, pirmdien maksimālā temperatūra jau gaidāma vien +11..+16 grādu robežās, bet turpmākajās dienās tā būs vēl par 1-3 grādiem zemāka. Arī naktis būs vēsas, nedēļas vidū, debesīm skaidrojoties, temperatūra no jauna pazemināsies līdz +1...+6 grādiem, vietām gaidāmas arī salnas, nedaudz siltāk būs tikai piekrastes rajonos. Arī septembra pēdējās dienās un oktobra sakumā varētu saglabāties līdzīgi laika apstākļi kā nākamajā nedēļā.