Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Lidostas tualetē degoša papīra turētāja dēļ no termināļa evakuēti 20 cilvēki

Vakar ap pusdienlaiku starptautiskās lidostas "Rīga" termināļa tualetē dega papīra turētājs un siena, tāpēc no tuvējām telpām tika evakuēti 20 cilvēki.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), tualetes papīra turētājs un siena dega viena kvadrātmetra platībā. Izmantojot ar pulveri pildīto ugunsdzēšanas aparātu, liesmas veikli apslāpēja paši lidostas darbinieki, pēc tam notikuma vietā ieradās lidostas ugunsdzēsēji, bet VUGD amatpersona atbrauca tikai noformēt ugunsgrēka aktu.

LETA jau ziņoja, ka līdzīgs ugunsgrēks vakar pēcpusdienā izcēlās arī kādas citas sabiedriskās ēkas - universālveikala "Stockmann" - 4.stāva tualetē. Tur pavisam nelielā platībā dega papīra dvieļu turētājs pie atkritumu urnas. Saņemot signālu par sadūmojumu lielveikala tualetē, uz notikuma vietu aizsteidzās astoņas VUGD ekipāžas, lai gan, ierodoties veikalā, ugunsdzēsējiem vairs darba nebija, jo personāls liesmas jau bija nodzēsis.

Pagaidām nevar izslēgt, ka abos negadījumos pie vainas bijusi ļaunprātīga dedzināšana, taču notikušā apstākļi vēl tiek skaidroti.

Tikmēr Kandavas novada Vānes pagastā vakar priekšpusdienā bija aizdedzies labības lauks apmēram divu hektāru platībā.

Savukārt šorīt neilgi pirms plkst.6 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rucavas novada Dunikas pagastu, kur 50 kvadrātmetru platībā dega neapsaimniekota dzīvojamā māja.

Kā liecina operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī, laikā no 19.septembra plkst.6.30 līdz 20.septembra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 46 izsaukumus - dzēsts 21 ugunsgrēks, veikti 20 glābšanas darbi, bet pieci izsaukumi izrādījušies maldinoši.