Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lūdz Latvijā uzņemt bērnus no Ukrainas

© publicitātes foto

Lai varētu uzņemt bērnus no Doņeckas un Luhanskas apgabaliem, organizācija "Alianse "Latvija bez bāreņiem"" lūgusi Labklājības ministrijai palīdzēt ar finansējumu bērnu nogādāšanai uz Latviju.

Alianse "Latvija bez bāreņiem" norāda, ka jūlijā pie šīs organizācijās vērsās "Alianse "Ukraina bez bāreņiem"" ar lūgumu pieņemt rehabilitācijai bērnus no Doņeckas un Luganskas apgabaliem. Aliansei tika piedāvāts atrast ģimenes, kuras varētu pieņemt bērnus vismaz uz mēnesi morālas rehabilitācijas un palīdzības saņemšanai.

Augustā "Latvija bez bāreņiem" pieņēma un izvietoja ģimenēm, kuras vēlējās sniegt palīdzību, 13 bērnus. Septembrī plānots pieņemt vēl 20 bērnus. Ir ģimenes, kuras gatavas uz mēnesi izmitināt un ēdināt bērnus, norāda organizācija.

Vienlaikus organizācijai ir grūtības apmaksāt bērnu atbraukšanu uz Latviju, jo kopējie izdevumi vienam bērnam esot aptuveni 250 eiro. Alianses rīcībā esošo līdzekļu trūkst, lai segtu šos izdevumus 15 bērniem.

Jautājumu par Ukrainas bāreņu uzņemšanu Latvijā šodien izskatīja koalīcijas sadarbības padome. Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāre Ieva Jaunzeme pēc dalības koalīcijas sēdē aģentūrai LETA skaidroja, ka pašlaik ir pieejama šīs organizācijas vēstule, bet būtu nepieciešami oficiāli iesniegti bērnu un ģimeņu saraksti. Vislabāk šajā situācija būtu, ja tiktu saņemts oficiāls pieprasījums no Ukrainas.

Ja būs oficiāli iesniegti saraksti, LM gatava virzīt šo jautājumu izskatīšanai valdībā, sacīja Jaunzeme, piebilstot, ka arī koalīcijas partneriem nebija iebildumu pret šādu risinājumu.